Premier League

Hyllar avlidne ägaren med känslostarkt brev

Schmeichel: ”Du intalade alla att det omöjliga var möjligt”

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Leicester City bekräftade under gårdagen att klubbens ägare Vichai Srivaddhanaprabha var en av de fem personer som omkom efter helikopterolyckan utanför arenan i lördags.

Lagets målvakt Kasper Schmeichel – som sågs lämna platsen gråtande – skriver nu ett känslostarkt brev till den thailändska ägaren.

Du förändrade fotbollen för evigt!”, skriver dansken på Twitter.

Efter Leicester Citys 1–1-match mot West Ham, hemma på King Power Stadium, i lördags lyfte den thailändske ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter från arenan i vanlig ordning.

Han brukade ofta lämna hemmaarenan i helikopter efter matcherna, men den här gången gick någonting hemskt fel.

Tämligen omgående efter starten började helikoptern att rotera och sedan kraschade den och fattade eld på en parkeringsplats utanför arenan.

Under söndagen bekräftade Leicester att Srivaddhanaprabhas var en av de fem personer som var ombord på helikoptern och som omkom i olyckan.

Lämnade arenan i tårar

Enligt den brittiska tidningen The Guardian var en av Leicesters spelare – den danske landslagsmålvakten Kasper Schmeichel, 31 – fullkomligt förkrossad efter att ha bevittnat händelsen. Han ska, rapporterar tidningen, ha lämnat platsen i tårar.

Under natten mot måndag publicerade Schmeichel ett starkt och känslosamt brev på Twitter för att hylla ägaren Vichai Srivaddhanaprabha.

Jag kan inte förstå att det här händer. Jag är totalt förkrossad och mitt hjärta har gått itu. Jag kunde verkligen inte förstå vad jag såg i går kväll. Det känns inte verkligt!”, inleder han.

”Aldrig stött på en man som du”

Dansken beskriver hur Srivaddhanaprabha uppnådde stordåd med klubben – som han tog över 2010.

2015/2016 vann Leicester City mot alla odds Premier League för första gången – en av fotbollshistoriens största skrällar någonsin.

Jag har aldrig stött på en man som du. Någon som varit så hårt arbetande, så dedikerad, så passionerad, så snäll och så generös som du. Du hade tid för alla och du berörde alla. Det spelade ingen roll vem det handlade om, du hade tid för dem. Jag såg alltid upp till dig som ledare, som pappa och som människa”, skriver han.

”Du förändrade fotbollen för evigt! Du intalade alla att det omöjliga var möjligt, inte bara våra fans utan alla supportrar i alla möjliga sporter. Inte många människor har gjort det. När du signade mig 2011 sa du att vi skulle vara i Champions League inom sex år. Du inspirerade mig och jag trodde på dig.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Idrottsstjärnorna som dog framför tv-tittarna

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Kasper Schmeichel

Leicester City FC