Berättar om planen inför begravningen

Marcus Berg om Labinot Harbuzis bortgång

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera landslagsspelare var lagkamrater med Labinot Harbuzi i U21.

Nu berättar Marcus Berg att de vill skicka en gemensam hälsning till begravningen.

– Det känns viktigt att göra något, säger han.

I går skakades Fotbollssverige av det tragiska beskedet att förre Malmö FF- och U21-landslagsspelaren Labinot Harbuzi avlidit, bara 32 år gammal.

Landslaget planerar att göra någon slags hyllning i samband med tisdagens träningslandskamp mot Slovakien.

– Vi har pratat lite om det. Det blir nog någonting från förbundet där, säger Marcus Berg.

Vill skicka hälsning

Flera av dagens A-landslagsspelare var lagkamrat med Harbuzi under U21-EM 2009. Nu berättar Berg att ”U21-gänget” vill göra en gemensam gest till Labinot Harbuzis begravning.

– Vi har pratat lite vi gamla U21-spelare som spelade med honom om att skicka någon kondoleans till begravningen. Men man får ta reda på lite mer info, så klart, säger Berg, som tycker att det känns viktigt att hedra minnet av Harbuzi.

Foto: Bildbyrån
Berg och Harbuzi tillsammans i landslagströjan.

– Absolut. Det är ändå en person man gått igenom mycket med. Vi har inte haft någon privat relation så, men vi har spelat ihop och varit med om mycket tillsammans. Det är fruktansvärt hemskt det som har hänt. Så klart känner man att man vill kunna visa upp någon sorts kondoleans för familjen och de närmaste, att visa att man tänker på dem och bryr sig.

”Mycket tankar”

Landslaget fick reda på de tragiska nyheterna om Labinot Harbuzi några timmar före torsdagens Nations League-match mot Ryssland.

– På lagmiddagen före matchen. Tankarna kom tillbaka på vad man gått igenom tillsammans. Sen tänker man på de närmaste, hans familj som var hemma med honom när det hände. Det är fruktansvärt, säger Marcus Berg.

Publicerad: