Tidigare MLS-stjärnan sågar Zlatan efter ”försvinnandet”

Lalas: ”Stora stjärnor är stora även när det går dåligt”

avDaniel Sörensen

Efter fiaskotappet mot Houston missade Los Angeles Galaxy slutspelet och lagets svenske stjärna Zlatan Ibrahimović försvann från arenan utan att svara på pressens frågor efteråt.

Det gillades inte av en av USA:s största stjärnor någonsin, Alexi Lalas.

– Du har haft ett underbart år, men du gjorde bort dig här, säger han i ett videoklipp.

Han gjorde sig känd som en av USA:s största spelare någonsin under den aktiva karriären. Åren 2001 till 2004 tillbringade Alexi Lalas, 48, i Los Angeles Galaxy.

Efter att Kalifornien–klubben missat årets MLS-slutspel gick Lalas – i dag utan sin karakteristiska goatee och sitt långa hår – ut och kritiserade laget efter tappet från ledning 2–0 till förlust 2–3 mot Houston. Hade Galaxy vunnit hade de fått spela slutspelsfotboll.

– Det var en episk kollaps för Galaxy. Ett pinsamt slut för ett lag som var överbetalt och överskattat, säger han i ett videoklipp som publicerats på FOX Sports Twitter-konto.

Foto: Mark Lennihan / TT

Klippet kommer ursprungligen från hans podcast ”Alexi Lalas: State of the union”.

Sågar stora stjärnan

I samma klipp kommenterar han Galaxys stora stjärna Zlatan Ibrahimović – som gjort 22 mål och sju assist på 27 matcher under säsongen – som var vansinnig och lämnade arenan utan att prata med pressen efter matchen.

– Zlatan som tog laget på sina axlar, ledde det upp ur avgrunden och ända till tröskeln till slutspel, gick inte att hitta efter matchen. Han flydde ut i Hollywood-natten och lät sina lagkamrater svara på kritiken. Det är riktigt lamt, säger Lalas.

”Lätt att vara stor när saker går bra”

Alexi Lalas medger att även bröderna Jonathan och Giovani dos Santos saknades under pressträffen efter chockförlusten, men han fortsätter att rikta sin kritik mot Zlatan – spelaren som han säger har det yttersta ansvaret att stå upp för klubben.

– Zlatan, du är den riktige stjärnan, vilket du ofta påminner oss om. Du har använt medierna för att bygga din image bestående av testosteron, ego och vacker arrogans. Du har byggt upp en "större än livet"-personlighet med oemotståndliga citat om din storhet som spelare och man, säger han, och fortsätter:

– Men det är lätt att vara stor när saker och ting går bra. Stora stjärnor är stora även när det går dåligt. Du är Zlatan, du är inte vilken spelare som helst. Du har haft ett underbart år, men du gjorde bort dig här.

ARTIKELN HANDLAR OM