Ägarens helikopter kraschade utanför PL-arenan

Fem personer ombord – ännu oklart om någon överlevde

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Engelsk fotboll är i chock.

En helikopter kraschade våldsamt utanför Leicesters hemmaarena och började brinna.

Den tillhör klubbens ägare Vichai Srivaddhanaprabha, som befann sig ombord på helikoptern tillsammans med fyra ytterligare personer.

Leicester och West Ham möttes på King Power Stadium under lördagskvällen. Mötet slutade 1–1. Cirka en timme efter matchen kraschade ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter strax utanför arenan.

På ögonvittnesbilder ser man ett stort polispådrag och hur en kraftig eldsvåda härjar luftfarkosten. The Sun skriver att helikoptern lyfte från själva gräsplanen runt 21.30 och kraschade bara minuter senare några hundra meter bort.

”Det har hänt en incident i närheten av King Power Stadium”, meddelade polisen omedelbart efter olyckan.

Vichai Srivaddhanaprabha
Foto: Reuters Staff / X01095
Vichai Srivaddhanaprabha

Brann våldsamt i 20 minuter

Daily Mirror har varit i kontakt med ett vittne:

– Jag såg allting. De hade stora problem och lyckades bara precis ta sig över arenan innan den började snurra runt och sedan kraschade den, säger vittnet.

Enligt Sky News brann helikoptervraket våldsamt i 20 minuter innan det gick att släcka elden. Det är oklart om någon på marken kan ha skadats i kraschen, men flera medier rapporterar om skräckslagna vittnen som flydde från platsen.

– Det blev tyst. Rotorbladen började snurra och sen kom en stor smäll, säger ett ögonvittne till BBC.

”Ägaren hämtas alltid upp av helikoptern”

Enligt Daily Mirror hade helikoptern plats för åtta personer, varav sex passagerare.

Sent på lördagsnatten kom besked från Ben Jacobs, journalist på BeIN Sports, som ska ha haft kontakt med företaget King Power. Reportern hävdade att ägaren Srivaddhanaprabha faktiskt var ombord på helikoptern.

Jag har pratat med King Power som kommer att komma med ett uttalande i morgon. LCFC:s ägare Vichai Srivaddhanaprabha var ombord på helikoptern till London som hade plats för åtta personer. Ett tekniskt fel vid start resulterade i en brand före den kraschade på parkeringen”, skriver Jacobs på Twitter.

Och under söndagsmorgonen gick nyhetsbyrån Reuters ut med uppgifter om att det rör sig om fem personer ombord. Förutom Vichai Srivaddhanaprabha ska även hans dotter, två piloter och en femte person ha befunnit sig i helikoptern. Senare drog dock flera medier tillbaka uppgiften om att en av personerna ombord var Leicester-ägarens dotter.

Det är ännu oklart om någon av de fem personerna överlevt kraschen och varken familjen eller Leicester själva har gått ut med något offentligt besked.

En av Thailands rikaste män

Sky Sports skriver att Vichai Srivaddhanaprabhas son Aiyawatt, som är vice ordförande, inte var med i helikoptern.

Thailändaren Vichai Srivaddhanaprabha köpte klubben i augusti 2010 och Leicester vann överraskande Premier League 2015/16. Srivaddhanaprabha är miljardär, en av Thailands rikaste män samt ägare och grundare av företaget King Power Duty Free som hanterar tax free-butiker.

Enligt samstämmiga uppgifter hämtas Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha, 60, alltid upp med helikoptern efter varje hemmamatch med Leicester.

Leicester har lämnat ett offentlig uttalande.

Vi hjälper Leicestershire-polisen och ambulanssjukvården med den stora olyckan vid King Power Stadium. Klubben kommer att publicera ett mer detaljerat meddelande när vi vet mer om händelsen”.

1 av 4 | Foto: Ryan Browne/BPI/REX
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.