Zlatans chef svårt skadad efter självmordsförsök

FOTBOLL

Del Piero och Zambrotta lämnade VM-truppen för att besöka Pessotto på sjukhuset i Turin

Foto: Juventus klubbhus som Pessotto föll ifrån.

Juventus sportdirektör Gianluca Pessotto, 35, vårdas på sjukhus efter att ha hoppat från ett hus på klubbens träningsanläggning.

Poliskällor säger till nyhetsbyrån Reuters att det handlar om ett självmordsförsök.

– Gianluca har ådragit sig flera frakturer, men hans liv är inte i fara, säger Juves presschef Marco Giotto.

Foto: JUVE-STJÄRNA Gianluca Pessotto vårdas på sjukhus efter att ha fallit ut från andra våningen från Juves klubblokal i Turin.

Förre stjärnbacken Pessotto – lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic så sent som i fjol – spelade elva säsonger i Juventus innan han i maj i år tog över rollen som sportdirektör i klubben. Detta efter att hela Juventus ledning avgått till följd av den pågående skandalen kring uppgjorda matcher, misstänkta skattebrott och mutaffärer.

Pessotto är inte en av de misstänkta i härvan.

Enligt de första uppgifterna ska Pessotto ha fallit från ett fönster på andra våningen av en byggnad inne på Juventus träningsanläggning. Senare uppgav vittnen att Pessotto hoppade från ett fönster i taket, ett fall på cirka 15 meter, samtidigt som han höll ett radband i handen.

Lämnade VM-truppen

Pessotto föll mellan två parkerade bilar och fördes till Molinette-sjukhuset i Turin.

– Med all sannolikhet var det en frivillig handling, säger en anonym poliskälla till nyhetsbyrån Reuters.

Enligt en annan anonym källa befann sig Pessotto under behandling för en depression, som ska ha berott på problem i privatlivet.

Pessotto genomgick på sjukhuset en operation för att avlägsna en blodpropp. Han vårdas även för inre blödningar efter fallet.

När nyheten nådde Juventus-backen och italienska landslagets lagkapten Fabio Cannavaro vid VM i Tyskland avbröt han genast den pågående presskonferensen och vägrade att svara på ytterligare frågor.

Senare på tisdagen fick Alessandro Del Piero, Gianluca Zambrotta och det italienska landslagets assisterande tränare Ciro Ferrara lov att lämna VM-truppen och flög i ett privat jet till Turin för att besöka sin vän och tidigare lagkamrat på sjukhuset.

Trion ska återvända till Tyskland redan under kvällen. På fredag möter Italien Ukraina i kvartsfinal i VM.

Riskerar degradering

Gianluca Pessotto vann sex ligatitlar under sina år i Juventus och spelade totalt 22 landskamper för Italien.

När han tog över som sportdirektör sa han till Juves hemsida att det var en möjlighet till en ny karriär, samtidigt som han kunde behålla kontakten med klubben.

Juventus är en av fyra serie A-klubbar som kallats inför rätta i en idrottsdomstol i Italien. Klubben riskerar tvångsdegradering till serie C.

Rättegången i idrottsdomstolen inleds på torsdag. Pessotto är även kallad som vittne i en pågående dopningsutredning, uppger den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A