”Jag har fått en kniv i ryggen”

FOTBOLL

Christoffer Andersson till hård attack efter petningen: ”Jag offrades”

Christoffer Andersson, 27, petades i sista stund inför både VM 2002 och EM 2004.

I tisdags upprepades historien – och nu har Norge-proffset fått nog.

– Jag har fått en kniv i ryggen, säger Andersson som överväger en bojkott av landslaget i framtiden.

HOTAR MED BOJKOTT Christoffer Andersson petades inför ett stort mästerskap för tredje gången i rad. Nu rasar han mot den svenska landslagsledningen.

Alla pratar om petningen av Alexander Östlund – som ännu inte uttalat sig om chockbeskedet.

Men det finns en annan högerback som också fick kalla handen.

Och Christoffer Andersson tänker inte vara tyst.

– Jag fattar ingenting, jag hade räknat med att komma med. Jag har varit i truppen hela året och även i fjol och jag spelade den senaste landskampen. Två gånger tidigare har de petat mig inför ett stort mästerskap, jag trodde inte att det skulle kunna hända igen, säger en mycket besviken Andersson till norska Nettavisen.

Flyttar till Hannover

Lilleström-spelaren, som i sommar flyttar till Bundesliga-klubben Hannover, är mycket kritisk till hur landslagsledningen skött presentationen av VM-truppen.

Precis som Alexander Östlund fick Andersson veta att han inte får åka till Tyskland via sitt mobilsvar.

– De ringde till Eddie Gustavsson för att motivera sitt beslut. Till mig sa de ingenting. Först idag (onsdag) hade jag ett meddelande på mobilsvaret. De sa att de inte hade haft tid att ringa mig, men att de förstod att det var ett hårt besked för mig.

Christoffer Andersson tror att landslagsledningen inte klarat trycket från svensk media.

– Nu har jag förstått att det har varit stor press hemma i Sverige på att få med vissa spelare. Då måste någon offras – och det blev jag. Det tycker jag var otroligt fegt. Jag har fått kniven i ryggen.

Sverige reser nu till Tyskland utan någon naturlig högerback. Något som 27-årige Andersson inte kan förstå.

– Niklas Alexandersson och Mikael Nilsson är båda bra spelare, men de vill ju inte spela i försvaret. Jag fattar inte vad förbundskapternerna håller på med.

– Jag gillar att spela för Sverige, det är ju allas dröm. Men när man blir behandlad på det här sätter tre gånger i rad blir man otroligt besviken. Jag har alltid ställt upp, men får ingenting tillbaka, säger han till Nettavisen.

Överväger bojkott

Nu tror Andersson att landslagskarriären är över för gott.

– Jag kan inte tänka mig att jag blir uttagen igen, då fattar jag ingenting. Det här måste betyda att de bestämt sig för att ”thats it” för min del.

Skulle han trots allt bli aktuell igen överväger Andersson att bojkotta landslaget – så länge Lars Lagerbäck och Roland Andersson sitter kvar.

– Skulle jag få frågan så kommer jag fundera väldigt länge. Jag vill spela för Sverige, men inte för den ledningen. Inte när man blir behandlad på det här sättet. Jag kan inte bara acceptera det och säga tack och hej. Det finns en gräns, säger Andersson.

Pierre Bokvist