Bravo, Mexiko

FOTBOLL

Iran tog slut efter en halvlek

Foto: Mexikansk glädje. Omar Bravo var lika bra som efternamnet förpliktigar i Mexikos VM-öppning mot Iran. Bravo gjorde två mål i matchen som slutade 3–1.

Iran orkade i en halvlek i VM-premiären mot Mexiko.

Sen tog omar Bravo och hans landsmän från Mexiko över totalt.

Bravo gjorde två mål och Zinha ett när Mexiko vann med 3–1 (1–1).

Iran gjorde en övertygande insats – i en halvlek. Sen var det mexikanskt för hela slanten.

Detta trots att en av lagets ledande spelare, Jared Borgetti, tvingades bryta matchen på grund av en lårskada i början av den andra halvleken.

Istället blev den 26-årige anfallaren Omar Bravo stor matchhjälte för mexikanerna. Bravo svarade för ledningsmålet i den 28:e minuten och gjorde även 2-1-målet i den 76:e.

Ledningsmålet i den första halvleken kom efter en frispark där Guillermo Franco nickade fram bollen till en helt fristående Bravo som bara hade att spela in bollen i öppet mål.

2-1-målet i den andra halvleken kom efter mycket slarv i det iranska försvaret. Först misslyckades målvakten Ebrahim Mirzapour att spela bort bollen och i nästa moment slarvadew mittförsvaret. Mexiko var snabba att utnyttja misstaget och bravo gjorde inget misstag när han frispelades.

Bara tre minuter efter 2–1 kom nästa mexikanska mål sedan man kommit fram snyggt på högerkanten hittade Mario Mandez Mexikos före detta brasilian Zinha med en boll och Zinha kunde enkelt skalla in 3–1.

Irans mål gjordes av backen Yahya Golmohammadi i den första halvlekens 36:e minut.

Golmohammadi är med sina 35 år och 84 dagar den nionde äldsta spelaren att göra mål i ett VM-slutspel. Äldst är förstås Kameruns roger Milla som var 42 år och 39 dagar gammal när han gjorde mål på ryssland i VM-slutspelet 1994.

Iran har en del att tänka på efter dagens premiär. Laget spelade piggt i den första halvleken, men orkade inte alls på samma sätt i den andra. Då fick Mexiko spela den fotboll man vill och så bra behärskar.

Sportbladet.se