Domarna jagades av planen

FOTBOLL

Kaos efter publikattack: De blev helt omringade

GÖTEBORG

Ett omdiskuterat offsidemål fick division 5-matchen mellan Marieholm och Bosna att urarta.

- Det var fullständigt kaos. Publiken stormade planen och domartrion omringades helt. Till slut kunde de smita in i omklädningsrummet, berättar ett ögonvittne.

Med 18 minuter kvar av division 5-matchen Marieholm-Bosna IF på Lövgärdesplan i Göteborg var ställningen 1-1. Men efter ett omdiskuterat Marieholms-mål slängdes öl- och läskburkar mot den assisterande domaren, och huvuddomaren beslöt att avbryta matchen.

50-tal stormade

- Först såg det ut som om det skulle lugna ner sig, och de ställde upp sig för att spela vidare. Men så flög ytterligare en ölburk in mot den assisterande domaren, och då avbröts matchen direkt, berättare ett ögonvittne.

Det följdes av det stora kaoset.

- Ett femtiotal Bosna-supportrar hoppade in på planen och ringade in domarna. Spelare och ledare i båda lagen höll undan supportrarna så gott de kunde, och till slut kunde domarna låsa in sig i omklädningsrummet, berättar ett ögonvittne för Sportbladet.

Efter en dryg halvtimme kom personal från Göteborgs fotbollsförbund till planen, och domartrion kunde smita ut trots att stämningen fortfarande var hetsig. Grindarna stängdes, så att ingen kunde följa efter.

Kan straffas

Incidenten kommer nu att rapporteras till förbundet, och Bosna riskerar att bli straffade.

Enligt uppgifter till Sportbladet så klarade sig domartrion utan fysiska skador, men blev alla chockade av bråket.

- Det är synd om Bosna. Vad jag har förstått det så hade de börjat få bra koll på sina supportrar, och så händer det här, säger ögonvittnet.

Henrik Lundgren