Så bluffade Juve världen

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatans "superkontrakt" fick mörka klubbens miljonförlust

1 av 5
Juventus förre klubbdirektör Luciano Moggi.

Juventus ville slippa uppmärksamhet kring sin förlust på 124 miljoner kronor.

Därför läckte den falska nyheten om Zlatan Ibrahimovics kontrakt ut.

- Vi väntar fortfarande på ett anbud från Juventus, säger Zlatans agent Mino Raiola.

Rävspel på hög nivå. Det låg bakom den felaktiga nyheten i går om att Zlatan Ibrahomvic skulle ha skrivit nytt kontrakt med Juventus. Sportbladet skrev redan för en vecka sen om kontraktet som ska ge Zlatan 50 miljoner kronor om året till 2010.

- Det ska vara klart före årsskiftet, sa klubbdirektör Luciano Moggi då.

I går skrev dock flera italienska tidningar att det redan var klart. Något som Zlatans agent, Mino Raiola, senare kraftfullt dementerade.

- Vi har inte ens börjat förhandla på allvar än, vi väntar på att klubben ringer och kommer med sitt anbud, sa Raiola till ANSA, Italiens största nyhetsbyrå.

Flytta fokus

En källa i Turin säger till Sportbladet:

- Allt var bara en rökridå för att flytta fokus från Juventus katastrofala bokslut.

Juventus hade styrelsemöte i onsdags kväll. Klubben gjorde under årets tredje kvartal en förlust på 124 miljoner kronor på spelarövergångar.

- För att förhindra att förlusten blev gårdagens stora nyhet i Italien såg man från Juves håll i stället till att "läcka ut" att Ibrahimovics kontrakt var klart, säger en källa.

Men allt var bara en undanmanöver. Flera tidningar som Repubblica, Corriere dello Sport och Turin-tidningarna Tuttosport och La Stampa svalde dock betet. Italiens största sporttidning, Gazzetta dello Sport, liksom största dagstidningen Corriere della Sera, trodde däremot inte på att kontraktet var klart och skrev inte en rad.

Var inte på plats

- Alla som är insatta i Juventus vet att klubbdirektör Moggi efter styrelsemötet åkte till Neapel och vd:n Giraudo till Dubai. Hur skulle de då kunna skriva kontrakt med Ibra? säger en källa.

Agenten Raiolas dementi till ANSA gav de som misstrott det falska nyhetstipset rätt.

- Vi får se vad Juventus har att erbjuda, först när vi fått ett anbud kan vi börja diskutera, säger Raiola.

Människor med insyn i Juventus säger att klubben, som är börsnoterad, kommer att gå ut med ett pressmeddelande så fort Zlatan fått nytt kontrakt och börsen stängt den aktuella dagen.

Jennifer Wegerup

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN