”Vi fick ett varmt mottagande”

FOTBOLL

VM-truppen har landat i Bremen
- Henke först av planet

Foto: Utfrågad Den svenske lagkaptenen Olof Mellberg var ett jagat villebråd på eftermiddagens presskonferens.

STOCKHOLM-BREMEN

Nu har det svenska landslaget landat i Tyskland.

Klockan 15.21 på lördagen tog det svenska specialplanet mark i Bremen ­ med Henke Larsson och Zlatan ibrahimovic först ut ur planet av VM-stjärnorna.

– Vi fick ett varmt och fint mottagande, säger landslagets presschef Thomas Saleteg.

Det blågula VM-planet anlände strax före utsatt tid vid flygplatsen i Bremen och möttes av en egen välkomstdelegation direkt ute på plattan.

Efter att landslagets eget förbundsfolk lämnat planet, släntrade VM-laget ut en efter en anförda av kaptensduon Lasse Lagerbäck och Roland Andersson.

Sveriges tredje superswede ­ Fredrik Ljungberg ­ var mer ledigt klädd än de övriga; med slipsen oknuten och kavajen slängd över axeln.

”Ett fint mottagande”

Spelarna hälsades välkomna av en skara barn, dagen till ära klädda i matchtröjor ­ och spontant utbyttes några high fives som en välkomnande lycka till-hälsning.

– Flygningen gick jättebra och vi anlände lite innan utsatt tid. Det var ett väldigt varmt och fint mottagande vi fick ute på flygplatsen. Det var en hel del folk där och hälsade oss välkomna, säger Thomas Saleteg, landslagets presschef till sportbladet.se.

Alla spelare förutom Kim Källström var med på planet ­ mittfältaren spenderade lördagsförmiddagen i Lyon, där han undertecknade sitt kontrakt med storklubben.

Källström förväntas ansluta till Sveriges VM-trupp senare på lördagskvällen.

Anders Burström