Konstsparkar av Rooney på dagens träning

FOTBOLL

Svennis: Han ser mycket bra ut

1 av 2 | Foto: Höga knän Wayne Rooney deltog i tisdagsmorgonens träning – Englands första på tysk mark.

Wayne Rooneys chanser till VM-spel ökar för varje dag som går. I morgon onsdag ska anfallaren undersökas igen, men redan på tisdagsmorgonen kom en fingervisning om att han är på rätt väg.

– Han ser mycket bra ut, säger Sven-Göran Eriksson efter Englands första träning på tysk mark.

Hinner Wayne Rooneys brutna fot läka ihop eller tvingas Svennis kalla in reserven Jermain Defoe? Det är frågan som hela det fotbollstokiga England vill ha svar på inför morgondagens magnetröntgen. Om läkarna bedömer att Rooney inte kan spela träder Defoe in.

Just nu ser det dock positivt ut för Manchester United-stjärnan. Han deltog, om än lätt, på tisdagens träning och kickade boll med båda fötterna.

”Upp till läkarna”

På den efterföljande presskonferensen pressades Svennis hårt av reportrarna gällande Rooney.

– Han (Rooney) ser mycket bra ut, men låt oss vänta till morgondagen, sade svensken enligt Sky Sports.

– Jag vet att det här är stora nyheter, han är en stor spelare, men nu är det upp till läkarna, specialisterna. Men jag har alltid sagt att jag tror att han hinner bli frisk, fortsatte svensken.

När lämnar du besked om han kan spela eller inte?

– Senast torsdag morgon.

Fotnot: Även om Rooney undersöks i morgon onsdag har Svennis fram till fredag på sig att bestämma sig om anfallarens vara eller icke vara i VM-truppen. Då går nämligen deadlinen ut för VM-nationerna gällande de slutgiltiga mästerskapstrupperna.

Jim jaber