Pauleta slog till direkt

FOTBOLL

– men sen hände inte mycket mer

Portugal vann som väntat sin VM-premiär över Angola.

Men laget fick nöja sig med en 1–0-seger efter ett segermål som gjordes av Pedro Pauleta redan i den fjärde matchminuten.

Portugal gjorde en hygglig första halvlek, den andra var riktigt trist.

Det roliga först. Portugal öppnade start och var nära att göra mål redan efter tio sekunder, men Pauletas skott smet strax utanför stolpen.

Men det tog inte mer än fyra minuter innan ledningsmålet. En svagt slagen frispark snappades upp av Luis Figo som sprintade förbi försvararen Jamba och sen kunde Figo passa i sidled och ge Pauleta helt öppet mål.

Pauleta, Luis Figo och Cristiano Ronaldo skapade en del farligheter under den första halvleken där Ronaldo hade en nick i ribban i den 35:e minuten och ett bra skott som målvakten Joao Ricardo kunde rädda i första halvlekens sista minut.

Angola var utspelat inledningsvis, men lyfte sig efter hand i den första halvleken. Bästa chansen hade André i halvlekens 43:e minut, men Ricardo Pereira i Portugals mål hade full kontroll på långskottet.

Den andra halvleken blev betydligt sämre än den första med få målchanser och ganska lågt underhållningsvärde. Angola försökte sticka upp, men hade inte förmågan att skapa någon riktigt stor kvitteringschans.

Bästa läget hade Mateus med dryga två minuter kvar av ordinarie matchtid, men Pereira hade full kontroll igen.

Portugals bästa läge i halvleken kom på tilläggstid när Maniche drog i väg ett långskott som Angolas målvakt kunde tippa till hörna efter vissa besvär.

Storfavoriten Portugal höll – men övertygade inte.

Sportbladet.se