Dödläge råder i mittens rike

FOTBOLL

Ingen av mittfältarna tog chansen i genrepet

De fick 45 minuter var på favoritpositionen - utan att glänsa.

Kampen går vidare mellan Anders Svensson och Kim Källström.

Foto: Ovisst Både Anders Svensson och Kim Källström fick chansen centralt på mitten mot Chile - ingen tog den. Kampen om en plats i startelvan i premiären mot Trinidad & Tobago går vidare.

Det är en ständig fråga kring det svenska fotbollslandslaget; vem ska spela på den centrala, offensiva mittfältsplatsen - Anders Svensson eller Kim Källström?

Något definitivt svar blev det inte i genrepet mot Chile. Anders Svensson spelade första halvlek, Kim Källström andra. Ingen överglänste den andre.

Båda verkar ganska trötta på frågan om vem som spelar i premiären mot Trinidad och Tobago.

Inga kommentarer

- Vi får väl se. Jag har inga kommentarer till det. Jag försöker bara koncentrera mig på att göra mitt bästa varje dag och det här var en bra genomkörare, säger Anders Svensson.

Kim Källström:

- Jag vet inte. Vi får se. Jag har inget bra svar på det. Men jag är fortfarande positiv, jag vann en del boll och hade tre bra avslutslägen.

Spelade fram

Sportbladets statistik visar att Kim Källström kom till tre skottlägen, medan Anders Svensson inte avlossade ett enda skott. Å andra sidan spelade Svensson fram till en av Sveriges bättre målchanser i första halvlek, samt hade en nick i stolpen i andra halvlek då han flyttades ut på vänsterkanten.

Anders Svensson svarade för fyra lyckade djupledspassningar mot Kims tre.

Båda hade ungefär lika många passningar i sidled, knappt tio stycken.

Inför EM i Portugal spelade Kim Källström från start i genrepet mot Polen, men Anders Svensson spelade premiären mot Bulgarien.

Om förbundskapten Lasse Lagerbäck mörkar även den här gången betyder det att det blir Kim Källström från start mot Trinidad och Tobago.

Läs också:

Robert Laul