Fotboll

”Jag kräver inget skönlir, bara de vinner”

Av: 

Zendry Svärdkrona

FOTBOLL

Tina Nordlund chattade med sportbladet.se:s läsare

Tina Nordlund säger: Hej nu är jag här!

säger: Hej Tina. Vad tror Du är nyckeln till svensk seger ikväll? // Mvh Sture

Tina Nordlund säger: Att de har ett samlat försvarsspel över hela planen och att de får igång passningsspelet. Plus att de får Malin Moström rättvänd mot forwards och utnyttjar kanterna.

Åsa säger: Först och främst; det är tråkigt att inte se dig på planen, tror Sverige skulle spela mkt bättre fotboll med dig. Hur tycker du Sveriges startelva ska se ut?

Tina Nordlund säger: Det var ju smickrande, men jag tror inte att jag skulle tillföra så mycket. Jag tycker att de ska starta som de gjorde förra matchen. Sen får man se hur matchen artar sig vilka byten man behöver göra.

mikal säger: Varför har inte sverige fått till något spel? har det varit på grund av nonchalans, eller att dom inte varit direkt förbereda?

Tina Nordlund säger: Det är svårt att svara på varför, det är bara att konstatera att de måste bli mer koncentrerade i passningsspelet och se till att ha flera alternativ när de vinner boll. De måste även vinna boll högre upp i plan.

Andy säger: Hej Tina! Du har varit rätt tuff i din kritik gällande Sveriges spel så här långt, med all rätt. Jag tycker att det har varit lite känsligt att kritisera tjejerna tidigare, till skillnad mot killarna. Håller du med?

Tina Nordlund säger: Nej, det håller jag inte med om. Jag tycker att de har fått kritik när det har varit saker som de har kunnat göra bättre. Men när de har spelat bra har de också fått höra det. Det är viktigt att vara konstruktiv i sin kritik.

Greger säger: Tror du Sverige eller Norge har störst chans mot Tyskland? Det känns ju nästan kört på förhand för oss, med tanke på hur det brukar sluta...

Tina Nordlund säger: Kört på förhand är det definitivt inte - Tyskland är inte lika starka som tidigare även om de har ett bra lag. Jag tror att Sverige och Norge är ganska jämnstarka.

pecha säger: Tre mål på sammanlaget åtta matcher i OS förra året och EM i år, är inte det ett starkt underbetyg till svenska anfallsspelet?

Tina Nordlund säger: Man måste också se till vilket motstånd de möter. Men som jag har sagt – anfallsspel och passningsspel kan bli mycket bättre. I ett mästerskap är det viktigaste att man vinner matcherna, sen spelar det inte någon roll om det är med ett eller sju mål.

PSSthlm säger: Vad har Norge för svaga respektive starka sidor inför kvällens match?

Tina Nordlund säger: Norges svagaste lagdel är backlinjen. De har uppträtt lite okoncentrerat, framförallt ytterbackarna. Där finns det chans att gå runt. Ingen av backarna är så snabb. Deras styrka är mittfältet - framförallt Ingvild Stensland. Hon är i grymt bra form.

Fred säger: Varför, tror du, är inte Salina Olsson med i truppen? Med anfallarnas prestation hittils kanske vi skulle behövt henne som uppenbarligen är i form.

Tina Nordlund säger: Det är svårt att jämföra allsvenskan med internationell fotboll. Det är en hypotetisk fråga och det är alltid lätt att vara efterklok. Men Salina är i jättebra form.

Pruppen säger: Hur kommer vårt landslag förändras när Dennerby tar över huvudansvaret? Kommer det bli högre i tak, och en bättre relation till spelarna? Spelmässigt, blir det några förändringar?

Tina Nordlund säger: Det kommer att visa sig. Han är en duktig ledare och väldigt kunnig. Jag tror att det kommer att bli bra.

Mattias Kieffer säger: Hej Tina, jag har inte följt med så mycket i det sista men vad jag tycker är att nu skall man riktigt låta Jossan spela på toppen tillsammans med Hanna Ljungberg och sätta Viktoria Svensson som hängande, en slags 4-3-3, eller vad tycker du ?

Tina Nordlund säger: Det går alltid att forma om ett lag - sen vad man kallar systemet är oviktigt. Huvudsaken är att man får igång anfallsspelet. Jag tycker att de ska starta som tidigare.

Niklas säger: På vilka områden tycker du att landslaget har utvecklats sedan du spelade där?

Tina Nordlund säger: På alla punkter. Framförallt har damfotbollen i sig blivit mycket bättre. Spelet går snabbare, fler nationer finns med i toppen och fysiken på samtliga är mycket bättre.

PSSthlm säger: Vad tycker du om att spelare kritiserar sin egen ledare inför media?

Tina Nordlund säger: Det är inte så begåvat. Sånt ska man lösa inom gruppen, det finns ingen anledning att kritisera sina ledare eller lagkamrater inför media.

Undrande säger: Tror du att pratet om nakenbad hade existerat på samma sätt om det hade varit herrarna som spelade EM-semifinal? Är det inte bara ett snedvridet försök från "journalister" att försöka öka intresset för damfotbollen?

Tina Nordlund säger: Det där tycker jag är riktigt tramsigt - att överdriva nakenbadet. Det är bara roligt att de firar och visar glädje.

Ravelli säger: Hej Tina hur tror du att det går i kväll? jag tror på vinst 3-1

Tina Nordlund säger: Jag tror att det blir en riktigt tuff match i kväll, men Sverige kommer att gå segrande ur striden. Jag kräver inget skönlir, bara de vinner.

Tina Nordlund säger: Kul att det är så stort intresse för EM-fotbollen därhemma - i kväll hejar vi fram Sverige. Hejdå / Tina

Moderator

säger: Stort tack till Tina!

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!