AIK-tränaren: Det var en njutbar dag

FOTBOLL

3 800 på läktarna fick se Samuel Ayorinde göra hattrick

Bengaler, rökfacklor och nästan 4 000 på läktarna.

AIK:s säsongspremiär är avklarad.

- Publiken gjorde det här till en njutbar eftermiddag, de var fantastiska, säger nye tränaren Richard Money.

Foto: FANSEN ELDADE PÅ AIK Bengaler, facklor och flera tusen fans skapade fin stämning runt Skytteholms IP. Spelarna i AIk svarade med att enkelt slå Café Opera med 4-0.

Köerna utanför staketen till Skytteholms nya konstgräsplan ringlade långa minuterna före avspark. De 2 000 läktarplatserna fylldes snabbt. Resten av publiken fick trängas runt de kravallstaket som kantade planen.

- AIK-hyllningarna före avspark gjorde att jag nästan fick ståpäls, säger AIK:s sportchef Peter Kisfaludy.

Hejdå, Söderberg

Matchen var känslosam för Stefan Söderbergs efterträdare som värvarboss. Många känslor finns fortfarande kvar hos Café Opera, klubben som stod för motståndet på Skytteholm.

Kisfaludy specialstuderade tre testspelare under matchen som AIK vann med 4-0.

Två av dem - brasilianaren José Antunas och spanjoren Diego Quintero - har redan gjort sitt i klubben.

- De kan vi skicka hem direkt, säger Kisfaludy.

Däremot imponerade nigerianen Bright Igbindanolor, 22, med fina inlägg och dribblingar.

- Honom vill vi behålla nästa vecka också. Det märks att han inte har spelat match sedan i oktober, men han visade bra kvaliteter. Jag pratade med Filip Bergman i Café Opera i paus och han sa att han inte visste var han skulle gå när Bright utmanade. Det är en sådan spelare vi söker, men han måste också visa att han håller för spel i 90 minuter.

Money gillade Bright

Även Richard Money var imponerad av nigerianen som förra året spelade med finska Jokerit men som just nu är kontraktslös.

- Han var duktig, särskilt i spelet man mot man, säger AIK-tränaren samtidigt som han gratuleras till premiärsegern av klubbordföranden och Uefa-presidenten Lennart Johansson.

Bright Igbindanolor i all ära. Den som var bäst på konstgräset i Solna var en annan nigerian: Samuel Ayorinde.

Just det, samme Ayorinde, som AIK för tre veckor sedan ville sälja till Assyriska.

Ayorinde vägrade. Istället för att ta en given startelveplats i superettan ville han stanna i AIK för att visa att han var värd en plats på topp - i allsvenskan.

I går gjorde han tre mål.

- Det här var skönt med tanke på vad som har hänt mellan mig och klubben den senaste tiden. Nu är allt utagerat och jag vill inte dra upp det igen. Jag tittar framåt och det här kändes bra både för mig själv och för laget, säger Ayorinde.

Fotnot: AIK hoppas fortfarande att planerna på ett lån av Monacos back Franck Juretti ska gå i lås. I går förde Peter Kisfaludy nya diskussioner med en agent och inom den närmsta veckan hoppas AIK kunna lämna besked angående en eventuell uppgörelse.

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM