Guidettis stöd till cancersjuka tränaren: ”Ber för dig”

avLo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CRISTINA QUICLER / AFP
Eduardo Berizzo efter matchen.

Sevillas tränare Eduardo Berizzo har drabbats av prostatacancer.
Nu visar John Guidetti, som Berizzo tränade förra säsongen, sitt stöd.
”Håll dig stark”, skriver han på Instagram.”

I går kväll stod Sevilla för en mäktig vändning mot Liverpool i Champions League. 0–3 i halvtid hemma på Estadio Ramón Sánchez Pizjuan blev 3–3 efter full tid då Wissam Ben Yedder gjorde två mål och Guido Pizarro ett. Därmed tog Sevilla en viktig poäng i jakten på en plats i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Samtidigt rapporterade spanska medier att spelarna hade fått ett betydligt tyngre besked. Under matchens gång rapporterade först sevillainfo.es att tränaren Eduardo Berizzo ska ha fått prostatacancer. Dessutom sades Berizzo ha meddelat detta för sina spelare i halvtid av Liverpool-matchen.

Den sist nämnda detaljen stämmer dock inte. Enligt amerikanska CNN ska Sevilla ha bekräftat för dem att spelarna hade fått beskedet flera dagar innan matchen och inte i halvtid.

1 av 3 | Foto: CRISTINA QUICLER / AFP

Offentligt fick dock ingen veta någonting förens under onsdagsmorgonen då Sevilla gick ut och bekräftade tränarens sjukdom på sin hemsida.

”Sevillas läkare har rapporterat att tränaren Eduardo Berizzo har diagnostiserats med en adenokarcinom i prostatan. Framtida undersökningar kommer att avgöra vilket som är nästa steg gällande behandling. Sevilla FC vill visa sitt fulla stöd till tränaren och önska honom en snabb återhämtning”, skriver klubben.

”Står bakom honom hela vägen”

Efter matchen hyllade Sevilla-mittfältaren Éver Banega tränaren för vändningen, men gick varken in på situationen eller tränarens sjukdom specifikt.

– Det var en galen match. Vi gick ner i omklädningsrummet medvetna om att vi kunde vända matchen ifall vi försökte, sa Banega.

– Vi måste spela alla våra matcher så här. Vi var tvungna att komma ut med en annan attityd, för supportrarna, som alltid har stått bakom oss, och för tränaren som låg bakom vår vändning. Han är den bästa supportern vi har. Han har visat oss den rätta riktningen och vi står bakom honom hela vägen.

Berizzo tog över Sevilla inför den här säsongen och har så här långt lett dem till en femteplats i La Liga-tabellen. Innan dess var han tränare för John Guidetti i Celta Vigo.

På Instagram skickar svensken ut sitt stöd till sin tidigare tränare.

”Håll dig stark mister. Jag ber för dig”, skriver han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM