”Idiotiskt att avbryta matchen”

avDavid Lublin

Järnkaminernas ordförande förbannad efter gårdagens utveckling på Stadion

1 av 12 | Foto: Flera ölflaskor kastades in - och ytterligare något typ av föremål som träffade Mjällbys spelare Gbenga Arokoyo efter målet. Domaren tog då beslutet att avbryta matchen och spelarna lämnade planen.

Gårdagens match i allsvenskan mellan Djurgården och Mjällby fick avbrytas vid ställningen 0-1 på grund av ett inkastat föremål. Ett beslut som Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg, 31, tycker är idiotiskt.

– För mig är det självklart att matchen ska återupptas, säger Blomberg.

Gårdagskvällens Allsvenska match mellan Djurgården och Mjällby fick avbrytas i samband med att bortalaget gjorde mål. Ett inkastat päron träffade spelaren Gbenga Arokoyo, 20, i magen. En händelse som fick domaren Tobias Mattsson att avbryta tillställningen, efter ett 45 minuter långt möte med matchdelegater och polis. Ett beslut som fick Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg att se rött.

”Tyvärr finns det idioter”

– Tragiskt att några få personer ska få förstöra för tusentals andra. Tyvärr finns det såna idioter, men det är ännu mer idiotiskt att avbryta matchen, säger Dan Blomberg.

Anledningen till att delar av djurgårdspubliken reagerade starkt var att de ansåg att hemmalagets spelare Yussif Chibsah skulle haft frispark i en situation strax före Mjällbys mål. Istället fortlöpte spelet och Robin Strömberg tryckte in bortalagets ledning, vilket visade sig bli matchens sista spark.

Blomberg anser dock att Järnkaminerna tog sitt ansvar, tillrättavisade supportrarna och hade en bra kommunikation med matchdelegaterna. Därför tycker han inte att det fanns någon anledning för de ansvariga att avbryta matchen.

– Jag har en riktigt bitter eftersmak just nu. Men för mig är det självklart att matchen ska återupptas vid ett annat tillfälle. Även om det skulle bli inför tomma läktare, säger Blomberg.