"Arséne Wenger har bestämt sig för PSG"

FOTBOLL

Ansedda tidningen uppger att Wenger har övertalats

PSG och Arséne Wenger, 63, har kommit överens.

Nu skriver brittiska The Telegraph att PSG:s ägare lyckats övertala Arsenal-tränaren att ta över Parisklubben – redan till sommaren.

Att tränaren Carlo Ancelotti lämnar Zlatan Ibrahimovic och PSG efter säsongen verkar i stort sett alla eniga om.

Ancelotti, 53, ska ha klargjort för PSG:s president Nasser Al-Khelaifi att han inte stannar i Paris nästa säsong, orsaken sägs vara en splittring mellan italienaren och sportchefen Leonardo.

Hetaste alternativet

Det enda som verkar sätta käppar i hjulet för italienarens flytt till Real Madrid är att PSG nu verkar ha fått ett definitivt nej från sitt tidigare förstaalternativ – José Mourinho. Det har fått klubben att sikta in sig på Arsenals manager Arséne Wenger, 63.

Enligt Le Parisiens källor kommer klubben att sätta sig ned med Wenger den 6 maj. 

Nu hakar också brittiska tidningen The Telegraph på uppgifterna om en flytt.

Högt uppsatta personer i Paris Saint Germains ledning har avslöjat att Wenger redan övertalats, enligt tidningen. De ska också ha berättat att de vill ha dit fransmannen redan i sommar – ett år innan kontraktet med Arsenal går ut.

"Vet inte vad som har sagts"

Samtidigt kommer Arsenal göra allt som står i sin makt för att förhindra en flytt till Paris. En övergångsbudget på 500 miljoner kronor ska locka Wenger till att fullfölja sitt kontrakt, enligt The Telegraph.

Arséne Wenger har varit i Arsenal i 17 år och tidigare sagt att han inte har några planer på att lämna klubben i dagsläget.

– Först och främst, jag vet inte så mycket om vad som har sagts om mig. Jag koncentrerar mig på nästa match och nästa säsong, sa han efter söndagens match mot Manchester United.