Nätade efter Zlatans drömpass

FOTBOLL

Sverige slog Makedonien med 1-0

1 av 8

MALMÖ/STOCKHOLM. Alexander Kacaniklic, 21, gjorde en kanonmatch mot Makedonien.

Han krönte den med ett segermål efter en läcker framspelning av Zlatan Ibrahimovic.

– Man växer av att spela med honom, säger målskytten.

Sverige hade det mesta av spelet i den första halvleken och tryckte på för ett ledningsmål. Några minuter före halvtid kom målet, och det var första halvleks bästa spelare som nätade.

Kim Källström lirade till Zlatan Ibrahimovic som tog med sig bollen in i straffområdet och utmanade Makedoniens försvar. Han stod sedan för ett fantastiskt vänsterinlägg som hittade fram till en omarkerad Alexander Kacaniklic som nickade in 1-0 till Sverige.

”Inte min starkaste sida”

– Det är snyggt gjort av Zlatan till att börja med. Sedan chippar han in den i boxen och jag nickar in den, säger målskytten som inte firade sitt mål.

– Jag blir riktigt glad, det blev jag. Speciellt inombords, men jag kanske inte utstrålar det så mycket.

Zlatan Ibrahimovic hyllade Kacaniklic efter matchen, men sa även att han hjälper honom att hitta en bättre balans.

– Vi hittar varandra bra. Han fick göra ett mål och kunde gjort några till. Jag kunde också ha gjort. Han gör det bra, han har inte så många landskamper och är fortfarande ung. Hittar han bara balansen när han ska spela enkelt och utmana så kommer han bli ännu bättre. Det ser ljust ut. Han är enkelt att spela med, säger han.

Även Kacaniklic tycker att samarbetet går bra.

– Det fungerar jättebra som vanligt. Man växer av att spela med en sådan spelare. I Liverpool tränade jag med vissa världsstjärnor, men aldrig någon på Zlatans nivå, säger han.

Sverige var det bättre laget matchen igenom och borde ha vunnit med större siffror. Blågult radade upp målchanser i slutet av andra halvlek.

Hamrén kritisk mot effektiviteten

– Om det är något vi ska vara kritiska mot så är det effektiviteten. Vi hade bra läge att döda matchen och borde ha gjort det. Men annars är det ett bra genrep inför VM-kvalet, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Nu väntar VM-kval för Sverige. På fredag ställs vi mot Österrike på Ernst Happel-Stadion vid klockan 20.45, och tisdag den 11 juni spelar Blågult mot Färöarna på Friends arena. Båda matcherna visas på TV4.

– Det är en helt annan match mot Österrike. Det är på bortaplan och det blir ett annorlunda spel, men det var bra att få en match, säger Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM