Skrällar i Hamréns startelva mot Färöarna

FOTBOLL

Fem ändringar mot startelvan som förlorade mot Österrike

1 av 3

Erik Hamrén skakar om i den startelva som förlorade mot Österrike i fredags när Sverige tar emot Färöarna i kväll.

Bland annat gör Albin Ekdal gör debut i tävlingssammanhang när han ersätter Rasmus Elm medan Premier League-proffset Jonas Olsson ersätts av Nürnbergs Per Nilsson.

Oscar Wendt lämnade truppen i natt och ersätts på vänsterbackspositionen av Pierre Bengtsson.

Att Erik Hamrén skulle tvingas till ändringar i startelvan som mötte Österrike stod klart sedan Andreas Isaksson och Johan Elmander dragit på sig varningar och är avstängda till kvällens match mot Färöarna.

Tänkte ersättaren till Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, skadade sig under träning och i stället tar Helsingborgs Pär Hansson plats mellan stolparna. På topp ersätter Ola Toivonen Johan Elmander.

Ekdal kliver in

Men utöver det ställs även Rasmus Elm och Jonas Olsson åt sidan. På det centrala mittfältet ersätts Elm, som dragits med magproblem, av Cagliari-spelaren Albin Ekdal, 23, som i och med uttagningen gör debut i tävlingssammanhang.

– Han har imponerat på oss tidigare också, men då har de andra legat lite före. Han har gjort en väldigt bra samling och sett väldigt pigg ut, säger spelaransvarige Marcus Allbäck i en webb-tv-intervju på förbundets webbplats.

Och efter försvarshaveriet i förlustmatchen mot Österrike anser Hamrén att det är dags att ge Nürnbergs Per Nilsson, 30, chansen i skarpt läge – och Jonas Olsson får sitta på bänken.

– Per har varit jätteduktig under en lång period och gjort det väldigt bra under våra samlingar. Vi anser att denna uppställning är den bästa för att lyckas vinna i dag. Per är en mittback som är väldigt kraftfull och hänsynslös mot sin kropp, lite lik Jonas i det läget, säger Marcus Allbäck.

Dessutom lämnade Oscar Wendt i natt landslagstruppen för att vara närvarande vid förlossningen av hans första barn och där kliver i stället FC Köpenhamns Pierre Bengtsson, 25, in som vänsterback.

ARTIKELN HANDLAR OM