Väljer ”Maestro” före debutanter

Hamrén satsar på säkra kort mot Nordkorea

Majstorovic får troligen göra comeback i Hamréns elva.
Majstorovic får troligen göra comeback i Hamréns elva.

CHIANG MAI. Förbundskapten Erik Hamrén satsar på erfarna kort i startelvan mot Nordkorea.

Det innebär bland annat att Daniel Majstorovic, 35, gör comeback i landslaget.

Två debutanter blir det i alla fall: Erton Fejzullahu och Jakob Johansson.

Sverige startar med Pär Hansson i målet, Daniel Majstorovic och Adam Johansson i backlinjen, Anders Svensson på mitten och Tobias Hysén på topp. Det är de fem mest rutinerade spelarna i den i övrigt unga truppen som är på januariturné i Chiang Mai, Thailand.

Erik Hamrén bekräftade startelvan efter dagens träning.

– Det känns jättebra. Jag har valt en lite mer rutinerad elva. Jag ser fram emot en bra och tuff match. Jag förväntar mig, utan att veta säkert, att Nordkorea kommer med sitt bästa lag. En härlig utmaning, säger Erik Hamrén.

Två jämnstarka lag

Därmed går Sverige för vinst i onsdagens match mot Nordkorea i King's Cup. I en eventuell final väntar vinnaren av Thailand och Finland. Ett annat alternativ hade varit att ta ut två jämnstarka lag i de båda matcherna och inte ta lika stor hänsyn till resultatet.

Nu blir det endast två debutanter: Djurgårdens anfallare Erton Fejzullahu, 24, och IFK Göteborgs mittfältare Jakob Johansson, 22.

Sverige är garanterade en andra match oavsett resultat i den första.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN