Brendan Rodgers vill tysta ”idioterna”

avPatrik Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hoppas på bättring bland supportrarna

Foto: Getty
Brendan Rodgers.

Efter att sanningen om Hillsborough äntligen lades fram svart på vitt har ursäkterna avlöst varandra.

Nu hoppas Liverpools tränare Brendan Rodgers att det kan få tyst på de som sjunger nidramsor om katastrofen.

– Tyvärr så har du en väldigt liten procent av idioter i alla klubbar som alltid kommer att försöka smutskasta en annan klubbs rykte, säger han.

I och med den nya Hillsborough-rapporten så har minnena från den där hemska kvällen för 23 år sedan då 96 supportrar miste sina liv kommit tillbaka.

På torsdagen bad till och med tabloiden The Sun om ursäkt för sin ökända förstasida.

Liverpool-tränaren Brendan Rodgers hoppas att det kan leda till en attitydförändring hos supportrar när det kommer till hån om andra klubbars tragedier.

– Jag talar som människa när jag säger att jag aldrig vill höra något sådant, vilken klubb det än är, som associeras med andra människors tragedier, säger han till Sky Sports.

Sjunger om varandra

Manchester United och Liverpool har länge haft en rivalitet sinsemellan – och än idag sjunger United-fansen nidramsor om de som dog i Hillsborough.

Liverpool-fansen, å sin sida, svarar med ramsor om München-katastrofen då ett flygplan med United-spelare kraschade efter en misslyckad start.

23 av 44 passagerare gick bort i olyckan.

– Tyvärr så har du en väldigt liten procent av idioter i alla klubbar som alltid kommer att försöka smutskasta en annan klubbs rykte, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM