Först omkramad – sedan utbuad

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Robin van Persie nätade direkt på sitt förra lag

Arsenals spelare kramade om Robin van Persie i spelartunneln – men hans tidigare fans buade ut honom.

Tre minuter in i matchen sköt holländaren 1–0 för Manchester United, men avstod vilt målfirande.

– Jag hade en fantastisk tid där och respekterar fansen och hela klubben. Det var därför jag inte firade, säger Robin van Persie till BBC efter 2–1-segern.

Den stora snackisen inför dagens match på Old Trafford handlade givetvis om Robin van Persies möte med laget han öste in mål för under åtta säsonger.

– Arsene Wenger har sått ett frö så att supportrarna visar Robin van Persie respekt. Jag tror inte att det kommer att vara ett problem. Fansen kommer att minnas de åtta år han har gett klubben, det kommer bli trevligt, sa Uniteds manager Sir Alex Ferguson inför matchen.

Arsenals spelare visade i spelartunneln inför matchen inget agg mot anfallaren som lämnat dem utan kramade om Robin van Persie.

Försvarsslarv

Men bortafansen på Old Trafford var inte lika förlåtande och buade ut holländaren.

– Ferguson sa – jag vet inte om han trodde på det själv – att efter att alla fina saker Robin gjort under alla år i Arsenal måste han ju få ett jättevärdigt mottagande. Men det var väl ingen som trodde på det, säger expertkommentatorn Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Bara tre minuter in i matchen utnyttjade Robin van Persie ett försvarsslarv av Thomas Vermaelen och sköt in 1–0 med högerfoten.

”Speciell match”

Av respekt för Arsenal såg Robin van Persie allvarlig ut och gjorde ingen större målgest, utan såg snarare ut att be om ursäkt.

– Det var en speciell dag. Det är första gången någonsin jag har spelat mot min förra klubb. I slutändan handlar det om en match och jag är glad att vi vann, säger van Persie.

Det här var Uniteds match. Efter att Wayne Rooney kostat på sig att sumpa en straff, och Robin van Persie bränt två frilägen, nickade Patrice Evra in 2–0 i den 67:e minuten.

Jack Wilshere visades ut efter två gula kort, men trots en man mindre kunde Santi Cazorla reducera med matchens sista spark.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN