FC Helsingborg

Här är pampen som blåste HIF

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Affären var ”klar” – då dök Finnbogason upp i Heerenveen-tröja i stället

Helsingborg skrev på avtalet, skickade det till Belgien och trodde att Alfred Finnbogason, 23, var deras.

Då gav en 81-årig pamp ett ultimatum som tvingade bort spelaren från Sverige.

– Lokeren beter sig ociviliserat. Det känns som att de har lurat alla parter, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg.

Efter två mål mot Kalmar berättade Alfred Finnbogason att han kommit överens med Helsingborg om att stanna. För runt fyra miljoner kronor skulle anfallaren lämna Lokeren, som lånat ut honom de senaste sex månaderna, och skriva på för HIF i tre år. Prissumman var enligt Sportbladets uppgifter strax över fyra miljoner kronor.

I onsdags signerade Helsingborg de avtal som belgarna hade skickat och skickade tillbaka dem.

Fick inget svar

I går hörde klubbdirektören Paul Myllenberg ryktesvägen att affären krånglade. Han sökte Lokerens ordförande, snart 81-årige Roger Lambrecht, men fick inga svar. Inte heller sportchefen Willy Reynders svarade.

Timmar gick och farhågorna besannades. Alfred Finnbogason var plötsligt klar för Heerenveen. Enligt Sportbladets källor betalade holländarna 6,75 miljoner kronor för 23-åringen.

Myllenberg blev rasande när han hörde om övergången. Via sin sportchef Jesper Jansson och spelarens agent Magnus A Magnusson fick han händelseförloppet klart för sig:

Lambrecht ska i onsdags ha ställt Alfred Finnbogason inför ett ultimatum: antingen vänder han hem till Lokeren för att sannolikt nöta bänk, eller så skriver han på för Heerenveen, som tränas av Marco van Basten.

Rättsliga åtgärder?

Men varför Helsingborg aldrig gavs möjlighet att vaska fram de tre extramiljonerna som hade krävts för att bjuda över förstår inte klubbdirektör Myllenberg.

– Vi borde åtminstone fått möjligheten att gå vidare. De beter sig inte civiliserat.

Kommer ni gå vidare rättsligt?

– Vi får se om vi ska driva caset, men det är irriterande att de beter sig på det viset. Jag ska inte prata nedvärderande, men Belgien har tidigare varit en avtalspart man har kunnat lita på.

Hinner ni ordna en ersättare före CL-kvalet nästa tisdag?

– Vi har ett antal möjligheter som vi har haft igång ett tag. Men det vore roligare att värva någon och ha kvar Finnbogason.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Helsingborg