Citys förre målvakt klar för IF Elfsborg

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag vill vinna medaljer”

Foto: BILDBYRÅN

Elfsborg ersätter Jesper Christiansen med en minst sagt meriterad dansk.

Kevin Stuhr-Ellegaard, med ett förlutet i Manchester City, har skrivit på för tre år i Borås.

– Jag vill gärna vinna medaljer och inte bara ligga mitt i ligan, säger 28-åringen i ett pressmeddelande.

Kevin Stuhr-Ellegaard har varit kontraktslös sedan avtalet med holländska Heerenveen löpte ut 2011. Nu är 28-åringen klar för Elfsborg och det är en mycket meriterad burväktare den allsvenska publiken får stifta bekantskap med i vår.

Sju matcher i Premier League

– Jag flyttade till Manchester City som sjuttonåring och gjorde Premier League debut som nittonåring. Därefter har jag hunnit med två år i Hertha Berlin, 3 år i Randers och ett år i Heerenveen. Så jag har en massa erfarenhet. I Manchester lärde jag mig väldigt mycket eftersom jag flyttade dit så pass ung, säger Stuhr-Ellegaard i ett pressmeddelande.

Sju matcher blev det i Citys tröja för dansken 2002-2005 och därefter två matcher i Bundesliga med Hertha Berlin. Efter spel i Danmark och Holland vill 28-åringen nu fylla på sitt prisskåp.

– Jag vill gärna vinna medaljer och inte bara ligga mitt i ligan. Sedan var det så klart skönt att märka hur intresserade de var av mig.

”God erfarenhet”

Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson är också mycket nöjd med lösningen.

– Det känns väldigt bra att målvaktsfrågan löste sig på ett snabbt och bra sätt. Vi har ju haft koll på Kevin under en tid. Jag har ju känt till Kevin länge eftersom han spelat i många olika danska landslag och vi har ju också sett honom tidigare i danska ligan och i Hereenveen. Han har god räckvidd, fina fötter och inte minst stor erfarenhet. Han har ju spelat professionell fotboll i Danmark, England, Tyskland och Holland. Det känns bra med en sådan väldigt erfaren målvakt som haft både upp- och ner-turer i sin karriär.  

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN