Bekräftat: AIK värvar landslagsstjärna

FOTBOLL

”Han är anpassad för nordiska förhållanden”

AIK vann kampen om landslagsstjärnan Celso Borges.

Mittfältaren har skrivit på fram till sommaren 2015.

– Kommer att bidra både till att AIK kan hota motståndarna oftare, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Foto: Scanpix
Celso Borges, klar för AIK.

Celso Borges har gjort succé i Fredrikstad de senaste säsongerna och har varit en jagad spelare. Flera europeiska klubbar, Helsingborg och IFK Göteborg har ryktats jaga honom.

För en knapp månad sedan berättade Celso Borges agent Javier Cordon för Sportbladet att de varit i kontakt med AIK.

”Internationellt erfaren spelare”

I dag presenterar klubben 23–åringen som ny spelare i truppen.

– Celso har egenskaper och en personlighet som vi tror kan bidra med både poäng och professionalitet från en internationellt erfaren spelare, , säger AIK:s sportchef Jens T Andersson till klubbens officiella hemsida.

– Han är anpassad för nordiska förhållanden efter åren i Fredrikstad samt talar flytande engelska vilket kommer att bidra till en snabb anpassning till AIK.

29 mål i Norge

Borges har gjort 29 mål på 71 matcher för Fredrikstad. Han spelar för Costa Ricas landslag och har där nätat åtta gånger under 35 landskamper.

Den 186 centimeter långa Borges kan spela både på mittfältet och anfallet.

– Under scoutingarbetet har vi kommit fram till att de egenskaper Celso besitter är något som kommer att bidra både till att AIK kan hota motståndarna oftare och mer varierat samt att han har den goda egenskapen att göra sina medspelare totalt sett bättre, säger scoutingchefen Björn Wesström.

ARTIKELN HANDLAR OM