Bilen blev en leasingbil

FOTBOLL

Besked från Svenska fotbollförbundet – Anders Svensson får disponera en bil i tre år

Anders Svensson tycks få sin omtalade bil, trots allt.

Men inte i den form som svenska fotbollförbundet först presenterade på Fotbollsgalan.

– Han får ingen bil som han sedan kan sälja. Han får en bil som han får disponera i tre år, säger Mikael Santoft, generalsekreterare på förbundet.

I dag meddelade Anders Svensson att han slutar i det svenska landslaget.

I samma veva berättar svenska fotbollförbundet att man är beredd att betala samtliga kostnader som tillkommer på den splitternya Volvo XC60 som Svensson fick för sina insatser i landslaget på Fotbollsgalan i november.

I en stor intervju med Sportbladet i måndags berättade Anders Svensson om bilen som han ännu inte fått – eftersom han var tvungen att skatta för den.

– Jag tänker inte betala ett par hundratusen för en bil som är värd 200 000. Vi skulle ha pratat i förra veckan om eventuella lösningar men det har inte blivit av. Det kommer i alla fall inte bli så att jag får en bil för det går inte, sa han då.

Får inte bilen – utan får hyra den

Nu visar det sig också att Svensson inte kommer att få bilen. Han kommer i stället att få använda och förfoga över en bil i tre år – kostnaderna står förbundet för.

– Vi ser till att Anders disponerar en bil i tre år och vi bär alla kostnaderna för det. Vad det kostar är en fråga mellan oss, skattemyndigheterna och Anders, säger generalsekreterare Mikael Santoft. 

Har ni inte ett ansvar mot era medlemmar att berätta hur den här kontroversiella dealen ser ut?

– Det är du som påstår att det är kontroversiellt. Alla våra överenskommelser är sekretessbelagda.

Ni kan inte berätta för era medlemmar hur mycket det kostar?

– Du har fått mitt svar nu.

ARTIKELN HANDLAR OM