Mild: Vi måste ha jävligt klara regler

avRobert Laul

Publicerad:

Blåvitts sportchef om MFF-banderollen

GÖTEBORG. Malmö FF stoppade fansens banderoll mot nazism – men ändrade sig.

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild kräver att Svenska Fotbollförbundet och Sef tydliggör hur klubbarna ska förhålla sig till frågan om politiska budskap på läktaren.

– Jag tror att vi måste ha jävligt klara och tydliga regler vad som gäller, säger Håkan Mild.

Foto: Bildbyrån
Håkan Mild.

En banderoll med orden "MFF-familjen enade mot nazismen" stoppades först av MFF:s styrelse inför eftermiddagens cupmatch mot Hammarby. Budskapet var för politiskt, var styrelsens svar till supportrarna. Kritiken i medier och på sociala medier blev omfattande under lördagen – och lagom till matchstart ändrade MFF sig och godkände banderollen.

”En svår fråga”

Efter IFK Göteborgs 4-2-seger mot Gif Sundsvall i svenska cupen uttalade sig sportchefen Håkan Mild om debatten.

– Det är en svår fråga. Det är klart att alla är emot nazism, det är ju helt givet tycker jag. Men ska idrotten vara politisk? Det går inte heller att ha politiska budskap överallt på arenorna. Behöver man ha en banderoll i det här fallet? Det behöver man kanske. Det är en svår fråga, säger Mild.

”Jävligt klara regler”

Rent generellt är Håkan Mild emot politiska budskap på läktarna men eftersom fotbollen själva driver en kampanj mot rasism blir den aktuella frågan komplicerad, menar Mild, och skickar den vidare till Svenska Fotbollförbundet och Sef (intresseorganisationen Svensk elitfotboll):

– Jag tror att vi måste ha jävligt klara och tydliga regler vad som gäller så att inte de här diskussionerna uppstår. Förutom vissa stollar är ju majoriteten av alla människor emot nazism, det är ju givet.

– Det här är en fråga där vi måste bestämma gemensamt: Så här gör vi, säger Håkan Mild.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF