”Han är betydligt mer kreativ i tv”

Reporter: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Idol-Kevin kritiseras av profilen: Sedan Idol började är han bättre som sångare

Kevin Walker gör sitt bästa för att kombinera musikkarriären i Idol med fotbollskarriären i Gif Sundsvall.

Efter 1-1 borta mot Hammarby får 24-åringen ris och ros av Lars Nylin, chefredaktör på branschtidningen Musikindustrin samt hängiven Gif Sundsvallsupporter.

– Sedan Idol började är han bättre som sångare. På planen har han i höst mest spelat i sidled, säger Sundsvallsprofilen till TT.

Foto: Kevin Walker, Giffarna.

Kevin Walker har under hösten skapat rubriker både på sport- och nöjessidorna i tidningarna. 24-åringens försök att kombinera deltagandet i TV-programmet Idol med fotbollskarriären i allsvenska aspiranten Gif Sundsvall har bland annat lett till en flyttad fotbollsmatch.

– Det stavas pajas. Tv gör vad de vill, sa konkurrenten Degerfors Niklas Klingberg då.

Får kritik

Nu får i sin tur även Walker själv kritik – för sina prestationer på fotbollsplanen. Efter 1-1 mot Hammarby säger Lars Nylin, chefredaktör på branschtidningen Musikindustrin samt inbiten Gif Sundsvallsupporter, att mittfältaren imponerar mer med musiken för tillfället.

– Sedan Idol började är han bättre som sångare. På planen har han i höst mest spelat i sidled, han har varit betydligt kreativare i tv, säger Nylin till TT.

Ligger på kvalplats

På frågan om skivbolagsveteranen skulle ge Walker ett skivkontraktet är dock svaret givet.

– Utan tvekan ja!

Hammarby-fansen hade också koll på Walkers dubbla roller just nu.

– Jag gör två roliga grejer just nu, fotbollen är sjukt kul och även musiken. Jag fick höra "Kevin, Kevin, ge oss en sång" från läktarna i dag men sånt är ju bara roligt. Annars är jag med på alla träningar och kör på som vanligt, säger Walker till TT.

Superettanlaget Gif Sundsvall ligger på kvalplats till allsvenskan.

Publicerad: