Di Natale slutar till sommaren

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2014-01-06

”Klubben är som min familj”

Efter tio säsonger i Udinese är det över.

Antonio Di Natale har meddelat att han slutar spela fotboll till sommaren.

– Det gör ont eftersom jag har gjort fler mål för Udinese än vad jag har bjudit min fru på middag, säger han till Sky Sport Italia.

Född i Neapel men fick sin fotbollsutbildning i Empoli, och i den klubben stannade han hos fram till 2004. Sedan en flytt till Udinese där Antonio Di Natale har blivit en legendar.

Trots att han har öst in mål i Serie A, spelat ett femtiotal landskamper och väckt intresse från klubbar runt om i Europa har anfallaren valt att stanna i Udinese. Och det blir ingen fler klubb i karriären för 36-åringen.

”Det gör ont”

Efter att Di Natale och hans lagkamrater förlorat hemma mot Verona på söndagen meddelade han att han lägger av i sommar.

– Efter den här säsongen kommer jag att sluta spela. Jag har redan pratat om det med min familj. Jag har beslutat att det här blir min sista säsong, allting slutar i juni, säger Di Natale till Sky Sports Italia enligt goal.com.

– Det gör ont eftersom jag har gjort fler mål i Udinese än vad jag har bjudit min fru på middag. Jag bryr mig väldigt mycket om Udinese, klubben är som min familj.

På tio säsonger för Udinese har Di Natale spelat 362 matcher och gjort 189 mål. Han har gjort 42 framträdanden i landslaget och tryckt in elva mål.

Följ ämnen i artikeln