MFF-tränaren: ”Han blir vår viktigaste spelare”

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. De regerande mästarna MFF har allsvenskans bästa och bredaste trupp.

Men vem blir den viktigaste spelaren i stjärngalleriet år 2018?

– Fouad Bachirou, svarar tränaren Magnus Pehrsson.

I fjol ställde Sportbladet frågan till Magnus Pehrsson vem han trodde skulle bli Malmö FF:s viktigaste spelare.

Då svarade Pehrsson Lasse Nielsen, den danske mittbacken som hade värvats från den belgiska ligan.

När Sportbladet ställer samma fråga inför årets säsong svarar han med ett nytt nyförvärv: Fouad Bachirou, mittfältaren från Östersund.

Varför?

– Jag grundar det svaret på att vi har en oerhört bra trupp och jämnbra trupp; med det sagt inte en grå massa utan väldigt, väldigt bra spelare rakt igenom. Fouad är inte ensam om sina egenskaper i truppen men han är kanske den som skiljer sig mest från de andra. Är inte Oscar (Lewicki) med så kan Fouad ta den rollen eller också Bonke Innocent eller Samuel Adrian. Det finns andra som kan ta box-till-box-rollen (Bachirous) men vi har ingen som har prick de egenskaperna, som är väldigt viktiga för det här laget, säger Pehrsson

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Enorm motor”

Han fortsätter om Bachirous spetskvaliteter:

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats värva Fouad. Det är en väldigt smart spelare. Han är väldigt coachbar. Precis som Östersund har varit väldigt flexibla i sitt spel så är Fouad en väldigt flexibel spelare. Det är lätt att kommunicera med honom, han förstår instruktioner. Han har en väldigt bra teknik, enorm motor, är snabb och visade i Europa League att han kan spela mot, och fysiskt övermästra, väldigt bra spelare med sin fart och så vidare.

Bachirou blir först nästan stum när han får höra hur högt hans tränare värdesätter honom.

– Det gör mig stolt. Det visar att han har stort förtroende för mig. Jag hoppas att jag kan leva upp till det, säger 27-åringen.

Gjort få poäng

Men han har inte gjort många poäng i allsvenskan för Östersund: blott två mål och en assist under de två senaste säsongerna. Det kan jämföras med Anders Christiansen, som han ska ersätta i MFF och som stod för elva mål och nio assist på sina två allsvenska säsonger.

Behöver Bachirou gör fler poäng än han gjort tidigare?

– Jag tycker inte det är nödvändigt. Men jag tror att han kommer att göra fler än han gjort under sina säsonger i Östersund. Jag hoppas att han får större självförtroende och blir ännu vassare i assist och avslut. Det finns absolut en ambition att göra honom bättre där. Men det är inte nödvändigt för vi kommer ha forwards och yttrar som gör sina poäng. Fouad kommer att han en roll att balansera laget, som Behrang Safari gjorde i fjol.

Tanken är att Safari ska blir mer offensiv på sin vänsterback.

– Fouad kommer att vara en av våra fyra mest defensiva spelare ihop med Oscar och de två mittbackarna. Så poängen kommer att komma mer från andra spelare, säger Pehrsson.

Publicerad: