Publicerad:
Uppdaterad:

Blöder bakåt: ”Har världens bästa målvakter”

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pavel Golovkin / TT

Real Madrid går tungt i La Liga.

Kanske har laget bjudit motståndarna på för mycket marängsviss – ”Los Blancos” har släppt in flest mål av alla topplag.

– Vi har världens två bästa målvakter, säger tränaren, Santiago Solari.

Real Madrid–Sevilla startar 16.15 och sänds på Strive.

Det har gått 19 omgångar av La Liga.

Barcelona leder och... Real Madrid är inte tvåa.

”Marängerna” har haft en tuff säsong och är i skrivande stund fyra – tio poäng från katalanerna på förstaplatsen. Däremellan finns både stadsrivalerna Atletico Madrid och lördagens motståndare, Sevilla.

Släpper in fler än ett mål per match

Med andra ord håller årets upplaga av spanska ligan på att bli en rejäl missräkning för Real Madrid, som vunnit Champions League tre år på raken.

Som om inte ovanstående vore nog har det dessutom rapporterats om interna stridigheter och för drygt en vecka sedan ska storstjärnan Gareth Bale ha åkt hem mitt under pågående match. Lägg därtill att laget släppt in flest mål (24) av topp 6-lagen i ligan.

Inför ödesmötet mot Sevilla är tränaren, Santiago Solari, dock inte orolig över försvarsspelet.

– Det är tur att Real Madrid har världens två bästa målvakter, säger Solari på en presskonferens utan att avslöja vem av Thibaut Courtois och Keylor Navas som kommer vakta målet på Santiago Bernabeu under lördagen.

Benzema spelklar

Med nämnde Bale på skadelistan och Cristiano Ronaldo i Turin har ett tungt ansvar landat på Karim Benzemas axlar under årets säsong.

Anfallaren har svarat för sju mål, men har också varit osäker till spel på grund av en fingerskada. Men 31-åringen kommer till spel, enligt Solari.

– Vi tror att hans skada inte kommer hindra honom från spel. Han är ytterst viktig för oss och vår referenspunkt i anfallet. Han har haft en fantastisk säsong, säger Solari.

Med tio poäng till toppen och – inför avspark – lika många poäng (33) hopspelade som motståndaren Sevilla, kan en förlust i lördagens toppmöte bli ödestider för ”Los Blancos”.

Fotnot: Real Madrid–Sevilla startar 16.15 och sänds på Strive.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: