Emmanuel Eboué gripen misstänkt för mordbrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: NILS JAKOBSSON / Bildbyrån

FOTBOLL

Så sent som förra månaden spelade han match med Arsenalprofiler som David Seaman, Ray Parlour och Anders Limpar.

Nu har Emmanuel Eboué, 35, gripits av polisen i London – misstänkt för mordbrand, rapporterar The Mirror.

Emmanuel Eboué spelade mellan 2005 och 2011 132 matcher för Arsenal. Efter fyra år i Istanbulklubben Galatasaray återvände den ivorianske högerbacken till England när han i mars 2016 skrev på ett kontrakt med Sunderland.

Sejouren i klubben blev dock kort och efter det valde Eboué att avsluta sin spelarkarriär.

Fördes till polisstation

Tidigare i somras spelade han dock en match med andra tidigare Arsenalstjärnor, bland andra Nicolas Anelka, David Seaman, Sol Campbell, Ray Parlour och Anders Limpar, på Real Madrids arena Santiago Bernabeu i Spanien.

Men bara drygt en månad senare har 35-åringen nu hamnat i rejält blåsväder, rapporterar The Mirror. Tidningen skriver att Eboué har gripits och förts till en polisstation i London – misstänkt för mordbrand, alltså en avsiktligt anlagd brand som hotar liv, hälsa eller egendom.

Pank efter sin skilsmässa

Londonpolisen bekräftar enligt The Mirror att en man vid 17-tiden på lördagen frihetsberövades utanför en bostad i området Enfield i norra London.

”Han fördes till en polisstation i norra London där han fortfarande är kvar”, uppger polisen i ett pressmeddelande enligt tidningen.

The Mirror skriver att Eboués vänner är oroliga för hans mentala hälsa och att de befarar att han inte kommer att ha råd med en advokat, då han efter en uppslitande skilsmässa i princip är pank.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN