Sågningen: ”Ville inte be om Messis tröja”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUCY NICHOLSON / X90050

Argentina sågades hårt efter fiaskot mot Kroatien och är illa ute i VM.

Nu kommer mer salt i såren.

– Argentina gjorde ett så dåligt intryck att jag inte bad om Messis tröja, säger anfallsstjärnan Ante Rebic enligt Goal.

Argentina har fått en fiaskostart på VM.

Efter 1–1 i premiären mot Island blev laget förnedrat med 0–3 mot Kroatien i torsdags och sågades hårt.

”Det här är en katastrof. Det var en rakt igenom dålig insats och nu är vi på väg ut ur VM”, skrev tidningen Clarin.

”Förväntade mig mycket mer”

Samtidigt tog tv-kanalen TyC Sports det hela ett steg längre och ”dödförklarade” hela det argentinska landslaget, och det senaste dygnet har det ryktats om att förbundskaptenen Jorge Sampaoli kan få sparken mitt under mästerskapet.

Nu kommer mer salt i såren.

Kroatiske anfallsstjärnan Ante Rebic, som gjorde 1–0-målet mot Argentina, är inte särskilt imponerad av motståndet och delar ut flera kängor mot Lionel Messi och company.

– För att vara ärlig: Jag ville ge Messis tröja till en vän som är ett stort fan av honom, men argentinarna gjorde ett så dåligt intryck på mig att jag aldrig bad om den, säger Rebic enligt Goal.

Han fortsätter:

– Ärligt, jag förväntade mig mycket mer. Åtminstone av Premier League-spelarna, som är vana vid högt tempo och tuffa dueller. Jag är besviken på deras beteende och hur de försökte påverka domaren, för att inte tala om hur de provocerade oss. En idrottsman borde veta hur man hanterar en förlust.

”Tittat på det 100 gånger”

Rebics 1–0-mål i den 53:e minuten har varit en stor snackis. Argentinske målvakten Willy Caballero stod för en jättetavla när han missade en rensning, varpå bollen flög upp i luften och Rebic drog till på volley.

– Jag har tittat på målet 100 gånger nu. Jag tänkte att försvararna skulle hinna upp mig om jag tog ner bollen, så jag drog till utan att tänka. Och det blev ganska bra, va? säger 24-åringen.

Kroatien är klart för åttondelsfinal i VM, men först väntar Island i den sista gruppspelsmatchen på tisdag.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad: