Tobias vann Sportbladets quiz – fick åka till VM i Ryssland

avDaniel Sörensen

Tobias Foogde var en av vinnarna när Sportbladet, i samarbete med Hyundai, tävlade ut biljetter till Sveriges VM-premiär mot Sydkorea.

Det var en mycket nöjd supporter som Sportbladet ringde upp efter matchen.

– Det var en jättehärlig upplevelse. Superbra stämning och bra väder. Allt var precis så bra som det kan vara, säger han.

Inför fotbolls-VM i Ryssland tävlade Sportbladet och Hyundai ut matchbiljetter till Sveriges inledande match mot Sydkorea till flera lyckliga vinnare.

Under april hade läsarna möjligheten att ta sig an ett nytt quiz varje vecka, och några av de som hade flest rätt hade möjligheten att få åka till Nizjnij Novgorod, Ryssland. Varje vinnare fick två biljetter till matchen.

34-åriga Tobias Foogde från Grythyttan var en av de lyckliga vinnarna. Han lyckades pricka in rätt svar på en av frågorna och skickade även en suverän motivering till varför han och frun Johanna skulle få se Sveriges första match.

Hej, Tobias. Hur var det att få se Sverige besegra Sydkorea i dag?

– Det var en jättehärlig upplevelse. Superbra stämning och bra väder. Allt var precis så bra som det kan vara. Sydkorea kändes bättre första tio minuterna, men sen tyckte jag att Sverige tog över. Det hade känts jobbigt om Sverige inte hade vunnit, säger han.

Foto: Privat

Mästerskapsdebut för Johanna

Innan matchen umgicks Tobias och Johanna med andra svenskar på bargatan i Nizjnij Novgorod.

– Det har varit helt underbart, så himla härligt att vara här och umgås med andra svenskar som är glada och trevliga. Fem plus, säger Tobias Foogde om upplevelsen.

Även frun Johanna, 34, tyckte att det var en magisk stämning bland de svenska fansen. Det var hennes första mästerskap som hon bevittnade på plats. Maken Tobias har varit på Camp Sweden i Tyskland 2006 och Frankrike 2016.

– Det var jättehäftigt, verkligen en upplevelse. Dessutom har jag aldrig varit i Ryssland, så det var också häftigt, säger Johanna.

”Känns som att han kan sätta ett par mål”

För Grythyttan-paret finns det en given favorit i det svenska landslaget.

– Ola Toivonen. Han är från Degerfors, vilket ligger nära oss. Men han får steppa upp lite, det känns som att han kan sätta ett par mål mot Tyskland, berättar Tobias.

Redan i morgon lämnar paret Ryssland. De gör det med glada miner och flera fina minnen.

– Men givetvis hade jag gärna stannat här en månad till här, säger Tobias Foogde.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

ARTIKELN HANDLAR OM