Gustav Engvall klar för Blåvitt

Det har svängt fram och tillbaka, men nu är det officiellt.

IFK Göteborg bekräftar att Gustav Engvall – som stämde klubben på en halv miljon så sent som i november – är klar för comeback.

– Det blev en del hårda och onödiga ord från vår sida, som jag ber om ursäkt för i dag säger sportchefen Mats Gren.

Gustav Engvall fick sitt stora genombrott i IFK Göteborg och efter en lyckad tid lämnade anfallaren Blåvitt för Bristol City i engelska Championship. En flytt som inte blev helt smärtfri.

Väl i Bristol fick anfallaren dåligt med speltid och i fjol var han utlånad till allsvenskan men inte till Blåvitt. Istället hamnade Engvall i Djurgården vilket förvånade många.

Anledning till att anfallaren hamnade i Stockholm och Djurgården var ett bråk mellan Engvall och Göteborgs sportchef Mats Gren. 21-åringen ansåg nämligen att klubben var skyldig honom pengar efter övergången till Championship-klubben.

Men nu meddelar Göteborg att Engvall som tidigare placerats i Djurgården, gör comeback och återvänder för spel på Gamla Ullevi. Det hela rör sig om ett låneavtal som sträcker sig fram till VM-uppehållet i juni.

Hårda och onödiga ord

– Det blev en del hårda och onödiga ord från vår sida, som jag ber om ursäkt för i dag. Vi förstår att Gustav tog illa upp. Han kom till oss som 16-åring och det känns verkligen som att få tillbaka en egen spelare. Nu har vi gjort rätt för oss och löst det som funnits emellan båda parter och lagt detta bakom oss. Det är med stor glädje vi hälsar honom tillbaka till Kamratgården säger Mats Gren till klubbens hemsida.

Engvall kommer bära nummer 16 och börjar träna med laget redan under fredagens träning.

– Sedan hoppas vi även under långfredagen få alla papper klara som innebär att Gustav är spelklar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.