15 spelare utan kontrakt i 'Åtvid'

FOTBOLL

”Förvånad om någon lämnar”

Återtåget tog Åtvidaberg raka vägen tillbaka till allsvenskan.

Men man gör det med en trupp där hela 15 spelare står utan kontrakt.

– Jag tror det kommer bli lättare att diskutera i morgon (läs i dag) när vi tagit steget upp, säger sportchef Mats Karlsson.

Tiden i superettan varade bara en säsong. Åtvidaberg behöll sin allsvenska stomme, förstärkte den med skyttekungen Magnus Eriksson, och tog steget tillbaka i fotbollens finrum. Men för att klubben ska kunna försvara sin allsvenska position längre än en säsong den här gången så krävs det att kontraktspennan går varm på sportchef Mats Karlssons kontor. Av truppens 24 spelare är hela 15 man utan kontrakt vid årsskiftet.

– Jag tar gärna det jobbet, stenhårt. Vi för diskussioner med många av spelarna, säger Mats Karlsson.

”Fantastisk stämning”

Åldermännen Kristian Bergström, 37, och Tomas Olsson, 35, är två som står utan kontrakt och just nu velar mellan en fortsatt karriär eller nya uppdrag vid sidan av planen.

– Men jag kan säga att det är en fantastisk stämning i truppen, så jag skulle bli förvånad om det är många som lämnar, säger Tomas Olsson.

Tränaren Andreas Thomsson är redan nu klar över planen till nästa säsong.

– Vi behöver någon etablerad som varit med på högsta nivån förr. Vi har bara två innermittfältare med kontrakt, där måste vi ha minst fyra, säger han.

Inte orolig

Men även om Thomsson inte är så orolig över kontraktssituationen kan det vara svårare än man kan tro att förlänga med spelare.

– Det har varit svårt med Haris (Radetinac). Det är svårt att få tag på agenterna, man måste hela tiden prata genom dem. Men jag hoppas Haris stannar, säger Thomsson.

Sportbladet kan nu hjälpa tränare Thomsson med ett tydligt besked från Haris Radetinac:

– Blir det allsvenskan så blir det i Åtvidaberg, säger han i segeryran.

ARTIKELN HANDLAR OM