Cagliari jagar Teteh Bangura efter succén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Två nya mål av 21-åringen – nu visar Serie A-klubben intresse för målsprutan

HALMSTAD. En ny mäktig uppvisning.

Sportbladet kan avslöja att Serie A-klubben Cagliari följer Teteh Bangura, 21, på nära håll.

– Det är väldigt intressant, säger AIK-anfallaren.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
”The Banguras” är båda heta byten när de europeiska klubbarna nu är på värvningsjakt. Sportbladet kan i dag avslöja att Serie A-klubben Cagliari är en av de klubbar som rycker mest i Teteh Bangura (till vänster).

”The Bangura show” fortsätter. AIK slog Halmstad på Örjans Vall med 3–1 och duon stänkte in tre mål.

Mohamed Bangura skickade upp kvitteringen i nättaket efter dryga halvtimmen.

– Riktigt snyggt. Jag tittade upp och placerade in bollen. Vi gjorde en bra match och förtjänade verkligen att vinna, säger han.

Strax efter paus nickade Teteh Bangura in 2–1 i öppen kasse.

– Där kunde jag inte missa. Bra förarbete av Martin (Mutumba), säger Teteh som också gjorde 3–1 fem minuter före slutsignalen.

– Ett inspel från kanten. Jag fick en bra träff och älskar det målet. Jag skjuter bättre med vänsterfoten.

Ständiga flyttrykten

Mohamed och Teteh Bangura gör dundersuccé i allsvenskan och har tillsammans svarat för 15 av AIK:s 21 mål. De omges ständigt av flyttrykten.

– Både Teteh och Mohamed spelar härlig fotboll just nu så det är klart många klubbar i Europa följer dem. Men att AIK redan skulle ha fått bud på någon av dem är felaktiga medieuppgifter, säger Patrick Mörk, spelarnas agent.

I går satt representanter för Wolfsburg, AZ Alkmaar, Ajax, Chelsea, Hereenveen och Anderlecht på läktaren. Men enligt Sportbladets källor är Serie A-klubben Cagliari en av dem som är allra hetast när det gäller Teteh Bangura.

Något som lär glädja huvudpersonen i fråga. När han för snart två veckor sedan fick frågan vilken liga han helst skulle vilja gå till svarade han:

– Jag gillar italienska ligan.

Uppgifter om Cagliaris intresse bekräftas av spelaren själv.

– Ja, jag har hört det. Det är väldigt intressant. Serie A är en av världens bästa ligor, men jag vet inte speciellt mycket om klubben. Vi får se hur AIK vill göra, men jag har inga problem att stanna kvar om det inte skulle hända något i sommar, säger Teteh Bangura.

AIK:s sportchef Jens Andersson om duons framtid:

– Inga kommentarer. Det blir så mycket spekulationer. Men jag kan säga att det inte är osannolikt att de är kvar här i höst.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN