Serie A

Var det mål?

Av: 

Daniel Grefve

FOTBOLL

Straffdramatik i Italien avgörs i skiljedomstol

Kvalspelet till den italienska sjätteligan blev dramatiskt.

Matchen gick till straffar. En av straffarna gick i mål – åtta sekunder efter att en straff gått i ribban.

Men nu kan matchen spelas om.

Anledningen: Skiljedomstolen anser att målet inte skulle ha godkänts.

Den dramatiska matchen spelades i söndags mellan Tramin och Dro. Ställningen var 0–0 efter full tid. Även efter förlängningen var det oavgjort. Därmed väntade ett straffavgörande. I potten fanns en plats till den italienska sjätteligan.

Var förkrossad

Straffläggningen blev dramatisk. Inför den femte omgången var det fortfarande oavgjort. Då klev Michael Palma fram. Han avlossade ett skott – som gick i ribban. Palma föll då ihop och såg helt förkrossad ut, samtidigt som Dros målvakt Angeli jublade och såg sitt lag ta ett stort steg närmare uppflyttning.

Men tio sekunder senare förändrades allt. Palma vände sig om och såg att bollen hade gått i mål. Bollen hade nämligen, efter att den träffat ribban, studsat tillbaka in i målet. Efter en liten stund bestämde sig domaren El Hadi för att godkänna målet.

När Tramins målvakt Rossato räddade Dros nästa straff var segern ett faktum. Laget spelare firade med publiken och var överlyckliga.

Har överklagat

Men hela historien har fått en märklig vändning. I dag kom ett beslut från den italienska skiljedomstolen, som anser att straffen inte borde ha godkänts, och vill att matchen ska spelas om.

Tramin har dock överklagat beslutet till en ännu högre instans, så fortsättning lär följa...

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A