Zlatan tillbaka – spelar från start

”Om han känner sig okej och redo spelar han”

HELT ÅTERSTÄLLD Enligt Sportbladets Milan-källor har Zlatan Ibrahimovic gett klartecken för spel.
HELT ÅTERSTÄLLD Enligt Sportbladets Milan-källor har Zlatan Ibrahimovic gett klartecken för spel.

MILANO. Zlatan spelar från start mot Viktoria Plzen.

Det tyder allt på nu.

– Jag ska prata med honom efter träningen och om han känner sig okej spelar han, säger Allegri.

Solsken i går över Milanello och över Milan som fick det positiva besked man ville ha: Zlatan Ibrahimovics ljumsk-skada tycks ha läkt.

– Ibra gjorde en mycket fin träning och om han känner sig redo när jag pratar med honom så spelar han från start, sade Milans tränare Max Allegri i går.

I kväll väntar Viktoria Plzen för svårt skadeplågade Milan och även om det är en match som de rödsvarta förväntas vinna utan problem behövs Zlatan.

”Han är avgörande”

– Ibra är en spelare som gör skillnad, när han är med är han avgörande. Men jag begär inte att han ska lösa alla våra problem och göra alla våra mål, säger Allegri.

På den sena eftermiddagsträningen i går gjorde Zlatan hur som helst mål samt en assist och visade mycket fin form i sitt spel. Han såg stark, pigg och helt smärtfri ut.

Tidigare på dagen hade han testats och undersökts av Milans fysteam och medicinska stab och testsvaren var genomgående positiva.

– Han verkar helt återställd och mer utvilad dess-utom, säger en av Sportbladets Milan-källor.

Allt tyder alltså på att Allegri därför väljer att spela Zlatan från start och sedan hoppas kunna byta ut honom om Milan tar ledningen.

Nyckelmatcher väntar

På söndag väntar svåra Juventus borta i ligan och därefter spel i det blågula EM-kvalet.

– Jag tänker inte på söndagen när det gäller om huruvida Ibra ska spela eller inte utan jag tänker bara på hur han känner sig, säger Allegri.

Enligt Sportbladets Milan-kontakter har Zlatan gett klartecken för att kunna spela i kväll.

Milans Clarence Seedorf satt i går vid Allegris sida och han tror på inte bara Zlatans utan hela lagets kapacitet.

– Det finns för mycket pessimism kring den italienska fotbollen. Vi visade mot Barcelona att vi kan tampas med alla. Milan kan vinna Champions League.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.