Vill köpa loss AIK-duon

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2011-11-01

”Hoppas kunna hitta en lösning”

Gif Sundsvall vill köpa loss AIK:s duo Pontus Engblom och Kevin Walker.

Den förstnämnde tar dock lugnt på intresset.

– Jag vill ge AIK en chans, säger Engblom till Sportbladet.

Följ ämnen
AIK Fotboll

Pontus Engblom och Kevin Walker gjorde succé i Sundsvall under utlåningen från AIK. Efter avancemanget till allsvenskan förbereder ”Giffarna” nu ett försök att köpa loss duon.

”Ska ta matchen”

– Min förhoppning är att hitta en lösningar som är bra både för oss, spelarna och AIK. Jag ska inte spekulera i hur, den matchen ska vi ta med AIK, säger sportchefen Cain Dotson.

– Min erfarenhet säger dock att det kan ta lite tid. Det här är spelare som är kontrakterade av en annan förening och det är spelarna, vi, en annan förening, rådgivare och agenter på bordet. Vare sig allsvenskan eller superettan sätter trupperna förrän i mars så det här är en pågående process.

Engblom noterades för 13 mål på sina 30 matcher förra säsongen men hans roll i AIK är fortsatt osäker. Laget har även brassen Flávio under kontrakt och värvade under året Kwame Karikari.

”Ska snacka med AIK”

– Jag har inte snackat med AIK än. Vi ska ta det i veckan, säger 19-åringen.

Anfallaren hoppas dock i första hand få stanna i AIK.

– Tanken var att jag skulle vara utlånad och sedan komma tillbaka till AIK. Jag vill ge det en chans och ser fram emot att komma tillbaka. Samtidigt ska man inte stänga några dörrar i den här världen. Jag hade ett jävligt bra år här uppe och allt har funkat skitbra.

AIK:s sportchef Jens Andersson är fåordig kring Engblom och 22-årige Walkers framtid men avfärdar inte Sundsvalls intresse.

– Sundsvall får visa att de är sugna. Båda spelarna har kontrakt med AIK nästa år och är AIK:s spelare, säger Andersson.