”Jag antar att han fick ett utbrott...”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Barcelonas målvakt Victor Valdes om Zlatans bråk med Guardiola

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic kallade Barcelona för en grupp av lydiga skolpojkar.

Víctor Valdés tar det med ro.

– Jag har spelat med många starka karaktärer, men i slutändan är det viktiga att ens personlighet passar in, säger Barcelonas målvakt.

Dan efter dan då ett första utdrag ur Zlatan Ibrahimovics kommande självbiografi slog ner som en bomb i Spanien börjar reaktionerna från tidigare lagkamrater trilla in.

Leo Messi var i går tydlig med att han aldrig haft några problem med svensken.

– Jag kom alltid överens med honom, hans problem med tränaren är en sak mellan dem, sa Leo Messi till Sportbladet då.

”Fick väl ett utbrott”

När målvakten Víctor Valdés höll presskonferens på fredagseftermiddagen fick han frågan om Barcelonas a-lag är ett gäng väluppfostrade skolpojkar, som Zlatan kallar dem i boken som släpps den 15 november.

– Efter alla mina år i klubben har jag spelat med många olika personligheter och starka karaktärer. I slutändan är det viktiga att ens personlighet passar in i gruppen och att gruppen kan dra nytta av den, säger Víctor Valdés.

På frågan vad han tycker om Ibrahimovics utfall mot Pep Guardiola om att han "saknar pungkulor" och "bajsar på sig inför Mourinho", ett uttryck för feghet, säger Valdés:

– Vi har alltid gått ut på planen med ett spelsystem som bygger på djärvhet, så jag är osäker på vad han menar exakt. Jag antar att det var ett utbrott han fick och alla har rätt att vara arga, även om jag själv inte minns mycket av det där.

I morgon lördag möter Pep Guardiola medierna för första gången sedan kapitlet i Zlatans bok om tiden i Barcelona blev känt.

– Jag har alltid varit klar på att tränaren är en person man måste respektera. Jag har haft nöjet att lära känna Guardiola, och jag kommer fortsätta vid hans sida, han har alltid tagit oss till segrar, säger Valdés.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN