Har AIK-fansen redan gett upp?

FOTBOLL

Sportbladets Patrik Sjögren listar allsvenskan efter varje omgång.

Efter två spelade rundor är det hög tid att ta fram sågen.

Här är inledningens största besvikelser.

1. Jonas Olsson

Få pensionspengarna i ordning, flyttstyla huset och övertrassera företagskortet så snabbt du kan Jonas Olsson. Ingenting har hänt med IFK Göteborg på fem år. Hade Gefle, Mjällby eller Trelleborg spelat på samma sätt hade de hånats och dömts ut för att bara spela tråkfotboll. IFK spelar som ett bottenlag – nu är de det också.

2. Guldfågeln Arena

Ärligt talat! Är allt till salu? Väntar på att Henrik Rydström säljer ut sitt mellanamn till ”Henrik Friskis&Svettis Rydström” eller Kalmar FF sin FF-del och kallar sig Kalmar Ziwa Mekanisk tillverkning. Om jag vinner storkovan på tipset i helgen ska jag köpa ut Guldfågeln och döpa om stadion till Kurt-Arne Arena.

3. AIK:s publik

Full kortsida i "bortaderbyt", sedan kom solen och Mjällby på besök. Då gick AIK-fansen på chokladprovning, akvarellkurs eller renoverade köket. På Råsunda var de i alla fall inte. 5000 färre än på hemmapremiären i mars förra året. Finns det inte fler AIK-fans kvar? Har de andra redan gett upp?

4. Real Halmstad

Real Madrid ska utmana Barcelona och bli världens bästa klubb igen. Varför har de då tre ynglingar på lönelistan som inte ens sticker ut i allsvenskan? Istället finns spanjorernas största intryck från de två första omgångarna av allsvenskan i Jimmy Durmaz revben.

5. Målglada Trelleborg

Målvakten Viktor Noring var ”mycket nära” en övergång till Premier League-laget Fulham i vintras sades det. Det har sedan cirkulerat uppgifter att allting var ett spel för att behålla 20-åringens marknadsvärde. Förgäves har det visat sig då Trelleborgs försvar garanterat kommer att slakta det goda ryktet i år. Åtta insläppta mål på två matcher för laget, varav första matchen utan Noring. Men jag älskar TFF. Äntligen lite gladfotboll och mycket mål. Ska bli kul att se dem i superettan nästa år också.

...men han gjorde ingen besviken:

Wanderson

Tre framspelningar och ett mål. Fullständigt överlägsen på planen i comebacken för Gais. Sedan tackade seriens bäste spelare lagkamraterna, supportrarna och – presidenten

✓Citatet:

”Jag tycker det är roligt med ord. Att lära sig nya ord”

David Elm I SVT. Allsvenskan har blivit en ”profil” rikare.

ARTIKELN HANDLAR OM