Serieledaren föll trots en man mer

avKristoffer Bergström, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

HIF:s första förlust på sju månader

Foto: BILDBYRÅN

Trots över en timmes spel med en man mer på planen förlorade Helsingborg mot AIK.

Utvisningen på Nils-Eric Johansson hjälpte inte HIF utan istället kunde Robert Åhman-Persson avgöra matchen för hemmalaget med sitt 2-1-mål.

– De gör ett-noll. Då känner man "fan!". Men vi är såpass bra att vi känner att vi kan komma tillbaka – och det gjorde vi, säger AIK:s Martin Mutumba till Sportbladet.

Redan efter 28 minuter visade domaren Michael Lerjéus ut Nils-Eric Johansson sedan AIK:aren, i närkamp med Rasmus Jönsson, dragit på sig sitt andra gula kort. Det var bara fortsättningen på en redan mycket händelserik första halvlek.

”Vi kom tillbaka”

AIK öppnade bäst men det var serieledaren Helsingborg som gjorde 1-0 genom Christoffer Andersson på en hörnretur. Teteh Bangura kvitterade snyggt när han stångade sig fram och dunkade upp kvitteringen i nättaket från nära håll.

Sedan trodde nog gästerna att de skulle få ta över matchen när Johansson visades ut. Istället stack AIK upp på en frispark som Robert Åhman-Persson nickade in.

– De gör ett-noll. Då känner man "fan!". Men vi är såpass bra att vi känner att vi kan komma tillbaka – och det gjorde vi, säger Martin Mutumba till Sportbladet.

”Är riktigt besviken”

Resten av drabbningen handlade om press från HIF och kontringar från AIK genom Mohamed Bangura och för dagen lysande Teteh Bangura. Det räckte för hemmalaget.

– Det var intensivt. Det var kul. Vi spelade mot serieledarna, då vill man visa sig själv att man kan spela mot de här också. Att man inte bara kan spela mot de här mindre lagen. Okej, vi är ett av de mindre lagen det här året tycker alla, men man vill visa att man kan spela mot det här laget. Det var bra, säger Mutumba.

Decimerade AIK tog alltså alla tre poängen efter en krigarinsats på Råsunda. Förlusten var dessutom, enligt Canal Plus, HIF: första på sju månader.

– Alla väntar på att någon annan ska göra något. Då blir det statiskt, försiktigt och inte så aggressivt som normalt med en man mer. Det borde det ha kunnat bli. Jag är riktigt besviken på att vi inte skapar mer, säger HIF-tränaren Conny Karlsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM