Dennerby kan tvingas säga upp sig

avMarcus Leifby

”Inte helt omöjligt om det fortsätter såhär.”

FRANKFURT. Thomas Dennerby är på sannolika skäl misstänkt för Sveriges VM-succé.

Nu kan han tvingas säga upp sig.

Från sitt polisjobb.

När Thomas Dennerby tog över huvudansvaret för landslaget 2005 tog han samtidigt tjänstledigt från sitt arbete på Rikskriminalen i Stockholm där han jobbat inom spaningsroteln.

Tjänstledigheten går ut 31 juli och Dennerby, som kommer att leda Sverige över OS i London nästa sommar, vet inte om han får förlänga tjänstledigheten igen.

– Jag har varit tjänstledig ganska länge nu, sedan 1 juli 2005. Det är ingen som varit ledig så länge där, så vi får väl se hur de ser på det. Jag vet faktiskt inte och jag får nästan lite panik när jag tänker på det, säger han.

Du menar att du kanske får säga upp dig när du kommer hem?

– Usch... det är hemskt. Men alltså... fan. Det skulle kännas lite halvjobbigt faktiskt men det kan ju bli så och man vet ju aldrig. Det är ju ett OS nästa år och det vill man ju gärna vara med på. Vi får se vad de säger.

”Har tolv dagar på mig”

Saknar du polisjobbet?

– Ja, det gör jag. Jag har jobbat inom ett spaningsteam på Rikskriminalen sedan 1994 och vi är som ett litet fotbollslag som far omkring. Vi känner varandra bra och vi är som en familj. Det är klart att jag saknar den kamratskapen.

Efter hemkosten från VM väntar lite semester och vila men redan om två veckor går tjänstledigheten ut.

– Jag har tolv dagar på mig när jag kommer hem så det är lugnt. Jag får väl åka dit och inställa mig första dagen så får vi se hur det går. Förhoppningsvis löser det sig, de kanske ändå ser det som en kul grej.

 Det är väl inte helt omöjligt, om det fortsätter så här.