Svenskt domarteam till VM i Tyskland

FOTBOLL

Jenny Palmqvist: Bara att hoppas att man får vara med till slutspelet

Dam-VM i fotboll spelas i Tyskland denna sommar och förhoppningarna på svenskorna är stora.

Den här gången kommer landslaget att få svenskt sällskap i turneringen.

Jenny Palmqvist utgör tillsammans med Helen Karo och Anna Nyström ett av domarteamen.

Foto: Jenny Palmqvist adopterades som liten bebis från Korea till Sverige. 36 år senare träffade hon sin koreanska familj.

Det Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har för första gången tagit ut ett helsvenskt domarteam till VM.

Jenny Palmqvist, som kommer att assisteras av Helen Karo och Anna Nyström har dömt i fotbolls-VM förr, men aldrig i ett helsvenskt team.

– Fifas mål är att få hela team från respektive länder för att kvaliteten blir oftast bättre när man känner varandra och talar samma språk, säger hon till Radiosporten.

"En av världens bästa ligor"

Domarteamet har blivit informerat om att de är garanterade att döma minst en match, sedan beror fortsättningen på deras insatser, men även hur det går för det svenska landslaget.

– En match är man absolut garanterad. Sen är det bara att hoppas att man får vara med till slutspelet, säger Jenny Palmqvist till Radiosporten.

Det är glädjande nyheter för svensk fotboll, men framförallt för domarna själva.

Jenny Palmqvist ser gärna att Sverige går riktigt bra i VM, även om det innebär minskade chanser att döma fler och bättre matcher i slutspelet.

– Jag är realist, jag vet att jag själv har betydligt mer glädje av att Sverige går bra i ett stort mästerskap, säger hon till Radiosporten.

Nu gäller det för domarteamet att förbereda sig inför världens största fotbollsturnering, som drar i gång den 26 juni i Tyskland.

– Fysiken framförallt är viktig, och att få bra matchning fram till VM. Jag har tur att vi har en av världens bästa ligor här i Sverige, säger Jenny Palmqvist till Radiosporten.

VM i Tyskland blir Jenny Palmqvists andra, 2007 dömde hon i Kina.