Avgjorde semifinalen – på två drömminuter

FOTBOLL

United mot final trots tio missade storchanser

Åtta missade målchanser på en halvlek och två till direkt i andra.

Sedan lossnade allt för Manchester United.

Ryan Giggs och Wayne Rooney avgjorde den första semifinalen mot Schalke med två mål på två minuter.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra i dag och vi förtjänade segern men vi är ändå besvikna att vi inte kunde utnyttja alla våra chanser, säger Wayne Rooney till BBC.

Chicharito och Ryan Giggs hade förmodligen bara en bild framför sig när Manchester Uniteds spelare lunkade ut till halvtidsvila efter 45 minuter av anfallsspel mot Schalke 04. En bild föreställande Manuel Neuer.

Hade räddat allt

Den 25-årige målvakten hade tagit allt när United hade sju skott på mål och totalt åtta riktigt kvalificerade målchanser i den första halvleken. Men det som såg ut att sluta i en kavalkad av missade chanser blev ett drömresultat – tack vare två förlösande minuter.

Efter 67 minuter fick Ryan Giggs, som bland annat missat ett friläge och en jättechans på nick, äntligen hål på Neuner när han friställd placerade in 1-0 mellan benen på tysken.

Wayne Rooney assisterade vackert till målet och fick två minuter senare själv chansen.

Rooney lade in tvåan

Målsumparen Chicharito agerade då framspelare istället för avslutare när han lirade fram lagkamraten Rooney som behärskat lade in 2-0. Två mål som med stor sannolikhet säkrar Uniteds plats i Champions League-finalen.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra i dag och vi förtjänade segern men vi är ändå besvikna att vi inte kunde utnyttja alla våra chanser. Men det är fortfarande en riktigt bra bortaseger för oss och nu måste vi vara professionella och avsluta jobbet hemma. Vi kommer inte att underskatta dem, säger Wayne Rooney till BBC.

Schalke måste nu vända 0-2 till seger i Uniteds hemmaborg Old Trafford den 4 maj.

– Du behöver ett starka ord än utopi för att beskriva deras chanser, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM