Här slår barnen till målvakten

FOTBOLL

Stormade planen under match

Här är bilderna som skakar om fotbollen i England.

Burys målvakt Cameron Belford mobbades och attackerades av en grupp mycket unga supportrar efter att ha släppt in ett mål mot Chesterfield i Englands fjärde division.

– Vi tar det här på mycket stort allvar, säger Chesterfields arenachef Colin Nellist till Sky News.

Bilder från händelsen visar hur flera mycket unga åskådare tar sig in på planen efter att Chesterfield gjort mål på Bury under matchen i League Two, Englands fjärde division. Brittiska Sky News skriver att barnen gjorde obscena gester mot målvakten innan en ung pojke slog till Belford med ett knytnävsslag i ansiktet.

Belford har anmält händelsen och polisen studerar nu videofilmer från matchen.

”Samarbetar med klubben”

– Vi går igenom övervakningssystemet och samarbetar med klubben och media för att samla ihop så mycket bevis som möjligt, säger Russell Dakin vid polisen i Derbyshire.

Chesterfield har bett alla fans om hjälp med att identifiera personerna på bilderna. Arenachefen Colin Nellist säger till Sky News att personen i fråga kommer att portas.

Kommer att portas

– Ministraffet är att han kommer att stängas ute av klubben. Vad som händer efter det är upp till domstolen. Vi tar det här på mycket stort allvar, säger Nellist.

– Det är en stor besvikelse att det här idiotiska sakerna från några få personer, som vi verkligen vill identifiera, svärtar ner klubbens goda namn.

Bury vänder matchen, vann med 3-2 och säkrade därmed uppflyttning till League One.

ARTIKELN HANDLAR OM