Mobaeck: Jag kommer knappt ihåg honom...

avErik Karlsson, Patrik Brenning

Omotoyossi stärker fruktat anfall – men Mobaeck är inte rädd

Wanderson har gjort succé. Nu är också Fifa-följetongen Razak Omotoyossi klar för ett av allsvenskans mest fruktade anfall.

Elfsborgsbacken Daniel Mobaeck är dock inte så orolig:

– Jag kommer knappt ihåg honom.

Foto: Minns inte Elfsborgs mittback Daniel Mobaeck har dålig koll på nygamla allsvenska anfallsstjärnan Razak Omotoyossi, Gais.

Wanderson och Alváro Santos har skjutit upp Gais i allsvenska toppskiktet. Nu är också den sista tunga anfallsvärvningen Razak Omotoyossi klar för spel efter många om och men.

Benin-anfallaren som gjorde 23 mål i allsvenskan under sin period i Helsingborg har under början av allsvenskan stoppats från spel på grund av ett bortglömt amatörkontrakt med Swansea.

Men nu är han alltså redo för spel och enligt Gais-tränaren Alexander Axén är han aktuell för att gå rakt in i startelvan mot Elfsborg.

– Ja det är han faktiskt. Det har hänt rätt så mycket de sista två veckorna, säger han.

Hur känns det att ha han tillbaka i laget?

– Det känns självklart bra. Formen börjar närma sig också, säger Gais tränare Alexander Axén.

”En kvick spelare”

Mot Elfsborg ställs 25-åringen mot ett lag fyllt av självförtroende efter segern mot Malmö med 3–0. Men samtidigt har boråsarna tvingats möblera om bland mittbackarna flera gånger den här säsongen.

Senast i raden bland nya mittbackar är Daniel Mobaeck som inte har någon särskilt bra koll på sin nygamla motståndare.

– En kvick spelare men annars minns jag honom inte så väl, säger Elfsborgsbacken.

Hans mittbackskollega Andreas Augustsson ser också snabbheten hos Omotoyossi som det största hotet men tycker ändå att det absolut viktigaste är att neutralisera hans brasilianska anfallskollega.

– Wanderson är farlig i deras omställningsspel, mycket bollar går via honom i deras offensiva spel. Det gäller att ha koll på honom även när vi har bollen, säger Augustsson som tror att matchen mot Gais ska innebära årets första bortapoäng:

– Jag kan inte förstå varför vi inte skulle kunna få i gång ett bra bortaspel.

ARTIKELN HANDLAR OM