Tunga rapporten efter Neymars tårar

Läkarnas besked: Utesluter inte en ny operation

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

PSG och Neymar fruktar det värsta gällande fotskadan brassen ådrog sig i onsdagens 2-0-seger över Strasbourg.

Enligt RMC handlar det om en skada på samma del av foten som höll 26-åringen borta från spel under stora delar av förra säsongen.

En ny operation kan nu inte uteslutas.

Neymar gick skadad nästan hela våren 2018 efter att ha brutit det femte mellanfotsbenet i sin högra fot. 26-åringen hann precis tillfriskna för att vara i speldugligt skicka till VM i Ryssland men har spelat med foten kraftigt tejpad även hela hösten.

”Självklart är jag orolig”

På onsdagen gick det inte längre när Neymar tvingades avbryta PSG:s segermatch mot Strasbourg. 26-åringen trampade först snett och fick sedan kliva av efter att ha försökt avlossa ett skott med samma fot.

– Jag har inte hunnit prata med honom eftersom han är på sjukhus, men självklart är jag orolig. Det är alltid komplicerat när det är samma fot som han skadat tidigare, sa PSG:s tränare Thomas Tuchel till franska Eurosport efter matchen.

Utesluter inte en ny operation

Nu kommer RMC med en första rapport från sjukhuset och den är inte positiv. Enligt radiokanalen har Neymar skadat samma mellanfotsben som förra våren. Det är fortfarande för tidigt att säga något om skadans omfattning men en ny operation kan enligt RMC inte uteslutas.

Beskedet kommer som ett hårt slag även mot PSG som ska möta engelska Manchester United i Champions Leagues åttondelsfinal den 12 februari. En match fransmännen pekades ut som storfavoriter i efter lottningen i december men där oddsen nu jämnats ut efter Uniteds sagolika formtopp under nye tränaren Ole Gunnar Solskjaer och PSG:s skadesituation där även mittfältaren Marco Verratti är osäker till spel.

Foto: Michel Euler / TT
Neyman kan behöva opereras efter fotskadan.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM